Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ INTERSOS

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, η τελευταία δράση, από μία σειρά επιτυχημένων δράσεων με τον τίτλο «ΟΙΚΟ–ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ», του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, της InterSOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι οποίες πραγματοποιηθήκαν κατά το διάστημα από 22 Οκτωβρίου 2016 έως 18 Δεκεμβρίου 2016 και οι
οποίες αφορούσαν ποδηλατική εκπαίδευση των προσφύγων, ποδηλατικές διαδρομές παραποτάμια και στη λίμνη Αλιάκμονα και στη Βέροια, περιήγηση σε σημεία της Βέροιας με ιστορικό ενδιαφέρον, δενδροφύτευση εντός της Δομής Φιλοξενίας της Αγίας Βαρβάρας, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δενδροφύτευση στο Άλσος Παπάγου.
 Συγκεκριμένα, η τελευταία δράση πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Παπάγου και είχε περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η δράση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί με συνάντηση προσφύγων και εθελοντών στο κάτω θεατράκι, με γνωριμία και κατανομή εργασιών. Αρχικά, έγινε κατασκευή τριών κάδων σκουπιδιών με ξύλινο σκελετό, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά σημεία. Έπειτα, ακολούθησε καθαρισμός της περιοχής και δενδροφύτευση 10 πλατύφυλλων δενδρυλλίων. Στη συνέχεια, οι πρόσφυγες ενημερώθηκαν για το φυσικό περιβάλλον της περιοχή της Ημαθίας και γενικότερα της Ελλάδας από τον Περιβαλλοντολόγο και μέλος του Δ.Σ. του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, Αλέξανδρο Γκάσιο και με τη σειρά τους, ενημέρωσαν τους εθελοντές αντιστοίχως για τη χώρα τους, ώστε υπήρξε μια ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την καλύτερη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων. Η δράση ολοκληρώθηκε με περίπατο στα μονοπάτια του Άλσους.
Με την ολοκλήρωση των δράσεων, ο απολογισμός κρίνεται θετικός, θεωρώντας ότι ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ συμβάλλαμε στην ενδυνάμωση του πλαισίου προστασίας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας των προσφύγων που ζουν στη Δομή Φιλοξενίας στην Αγία Βαρβάρα και στην προαγωγή την ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους πολίτες του Δήμου Βέροιας. Τέλος, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δράση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες πρέπει να συνοδεύεται πάντα από το ειρηνικό μήνυμα για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία με την άμεση εξεύρεση πολιτικής – ειρηνικής λύσης, αλλά και με ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση λύση του προβλήματος της διαχείρισης των προσφυγικών ροών καθώς είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να μεταθέτουν δυσανάλογο βάρος στις χώρες του νότου, μετατρέποντάς τες σε αποθήκες ψυχών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ