Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ - ΣΩΣΣΙΔΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ… ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Πριν λίγες μέρες είχα την χαρά να επισκεφτώ το Σωσσίδειο Γηροκομείο της Βέροιας - δωρεά της αείμνηστης κ. Βασιλικής Δ. Σωσσίδου - μετά από πρόσκληση του κ. Γιάννη Μούρτζιου.
Η έκπληξη μεγάλη και ευχάριστη, ένα κτίριο που με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις, ότι η φροντίδα, η
μέριμνα και το ενδιαφέρον…ξεχειλίζει.
Το βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων που φιλοξενεί, η ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν είναι έκδηλη!
Το βλέπεις στην καθαριότητα και την τάξη που επικρατεί παντού, όλοι οι χώροι νοικοκυρεμένοι και αναβαθμισμένοι, σε βαθμό που απορείς, πως είναι δυνατόν με τις μικρές συντάξεις των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων ανθρώπων του, όλα να λειτουργούν τέλεια!
Οι όψεις του κτιρίου καλοδιατηρημένες, καλαίσθητες και με ενεργειακή αναβάθμιση. Ο εξωτερικός χώρος, εξαιρετικά περιποιημένος με καλαίσθητες παρεμβάσεις και λαχανόκηπο.
Εσωτερικά ο διάκοσμος της κεντρικής αίθουσας όμορφος, ζεστός και απέριττος, όπως και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι.
Τα υπνοδωμάτια και οι χώροι υγιεινής, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα σπίτια μας, το αντίθετο, μάλλον… υπερτερούν!
Η κουζίνα και ο χώρος εστίασης πεντακάθαροι, ευήλιοι και ευχάριστοι.
Εδώ τα φάρμακα που μας περισσεύουν, πιάνουν τόπο, υπάρχει άρτια οργανωμένο μίνι φαρμακείο για τις ανάγκες των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το νοσηλευτικό προσωπικό φροντίζει όλα να γίνονται στην ώρα τους, με τάξη και με ασφάλεια.
Είναι προφανές, ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, κουβαλούν και τα χαρακτηριστικά της ηλικίας τους, όμως η αίσθηση που αποκτάς από μια επίσκεψη στο γηροκομείο μας, είναι ότι εδώ η αντιμετώπισή τους είναι τόσο αποτελεσματική, που οι άνθρωποι είναι ήρεμοι και γαλήνιοι – αυτό είναι σίγουρα έργο των ανθρώπων που λειτουργούν στο χώρο, μπράβο τους!
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, πως αποχαιρετώντας τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ένιωσα βαθειά ικανοποίηση, αλλά και ευγνωμοσύνη, για τους ανθρώπους που τους νοιάζονται και τους φροντίζουν.
Θερμά συγχαρητήρια στη Μ.Φ.Η., στο Αδελφάτο, στο προσωπικό και σε όλους όσους συνδράμουν το Σωσσίδειο Γηροκομείο της πόλης μας, δικαιώνοντας το σκοπό της ευγενούς δωρήτριας!
Βέροια 9/1/2017 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ