Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Γιαννης Παπαγιάννης - Ανύπαρκτο το έργο της αιρετής διοίκησης και ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Οι πολίτες, όλο και περισσότερο, συμπεραίνουν το μέγιστο του σφάλματος ανάθεσης στον κο. Βοργιαζίδη της ευθύνης διοίκησης του Δήμου Βέροιας. Τούτο όχι μόνον λόγω της πολιτικής ανωριμότητας, της ανυπαρξίας έργου και της
πλήρους αναποτελεσματικότητας και έλλειψης σχεδιασμού αλλά και λόγω της απώλειας κάθε φραγμού πολιτικού πολιτισμού, της εκδήλωσης προσωπικής εμπάθειας, του φθηνού λαϊκισμού, του συστήματος εξυπηρέτησης «ημετέρων» και της πλήρους έλλειψης ενεργούς πολιτικής βούλησης.

Η αντιδημοκρατική, αλαζονική, αδιαφανής και κοινωνικά ανάλγητη διοίκηση Βοργιαζίδη προσβάλει με τη στάση της τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία του ύψιστου οργάνου δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών της Βέροιας, του Δημοτικού Συμβουλίου. Ουδεμία επαρκή απάντηση λάβαμε στα επίκαιρα, εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, που μετ’ επιτάσεως θέσαμε, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας: α. Η περιβόητη υπόθεση- φιάσκο της μεταφοράς του Τελωνείου, β. το μέγιστο ζήτημα, για το παρόν και μέλλον του Δήμου μας, της αναοριοθέτησης της Βέροιας ως αρχαιολογικού χώρου, γ. η εξώδικη πρόσκληση- διαμαρτυρία που απηύθυνε προσωπικά ο ευεργέτης Ιωάννη Κούσιος κατά του Κ. Βοργιαζίδη, για την οποία δεν ενημερώθηκε θεσμικά το Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία γεννά τεράστιο ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης σε βάρος του επικεφαλής της αιρετής διοίκησης, και δ. η προσφορά για ανάληψη έργου που κατατέθηκε στο Δήμο για ελαιοχρωματισμό και συναφείς εργασίες σε σχολικό συγκρότημα από τον κο. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, ελαιοχρωματιστή, κάτοικο Διαβατού Βεροίας.

Στο ζήτημα της δωρεάς περί των δύο εκατομμυρίων ευρώ πλέον των αντίστοιχων τόκων των αδελφών Κούσιου και της περιβόητης γέφυρας, η οποία εδώ και επτά περίπου έτη δεν ολοκληρώνεται, η αιρετή διοίκηση έχει καταστεί πασίγνωστη στο πανελλήνιο. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε προς συζήτηση ένσταση της εργολάβου εταιρίας, στην οποία η αιρετή διοίκηση είχε αναθέσει την εκτέλεση του έργου. Από την ψηφοφορία, σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, απείχαμε, ενόψει και της δικαστικής εξέλιξης και του καταλογισμού ευθυνών της υπόθεσης.

Επιπλέον με ερωτήματά μας, με απόδειξη παραλαβής, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάμε γραπτή ενημέρωση, με επιφύλαξη για περαιτέρω ενέργειες, α. Για τα καλλιτεχνικά έργα που βρίσκονται στην κατοχή και κυριότητα του Δήμου Βέροιας από δωρεές και χορηγίες δημιουργών, β. για τη σχέση της αιρετής διοίκησης με την αντικατάσταση της πινακίδας στον πλάτανο- τόπο θανάτωσης του μαρτυρικού Μητροπολίτη μας κατά την άλωση της Βέροιας από τους βάρβαρους, αλλόθρησκους τούρκους, που αναγράφει ότι ο Μητροπολίτης, γενικά, «κρεμάστηκε» αντί της προηγούμενης πινακίδας που ρητά ανέγραφε τον απαγχονισμό, και γ. για το σύνολο των παραστατικών δικαιολογητικών εγγράφων που αφορούν απευθείας πληρωμές που πραγματοποίησε προσωπικά ο κος. Βοργιαζίδης επ’ ονόματι του Δήμου προς διάφορους τρίτους το 2016.

Dr. Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, LL. M.
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας
Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου
 Δημοτικος Συμβολος Βεροια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ