Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ: ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...FYROM

Το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της διπλωματικής οδού απαίτησε την άμεση διόρθωση της ονομασίας του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, από τις σερβικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του, την οποία δημοσιεύει το... 
σκοπιανό ‘Maxfax’.
Η αντίδραση προήλθε από την εμφάνιση πινακίδων στους αυτοκινητόδρομους της Σερβίας προς τα Σκόπια που τα αναφέρουν ως “FYROM” στη σερβική 'БЈРМ'.
Η χρήση αυτού του όρου, και όχι του συνταγματικού ονόματος της Ψευδομακεδονίας, «βρίσκεται σε αντίθεση με τις καθιερωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Αυτή η ανακολουθία πρέπει να διορθωθεί αμέσως. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρόκληση προσβάλλει τα συναισθήματα των πολιτών του νότιου σλαβικού κράτους και δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η ακατάλληλη και ασεβής ονομασία είναι καταχρηστική μεταξύ των γειτόνων» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων

1 σχόλιο:

  1. Πρόκειται για θαυμάσια εξέλιξη - κόλαφο στους αδιάφορους και ηττοπαθείς, που πιπιλίζουν την καραμέλα «όλος ο κόσμος τους λέει "Μακεδονία"».
    Η αλήθεια και το δίκαιο θα νικήσουν στο τέλος. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνο ελληνική. Είμαστε Έλληνες, επειδή είμαστε Μακεδόνες. Οι Σκοπιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ