Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Εκανε πλακα η ΑΕΚ. Διελυσε με 6-0 την τραγική Βέροια για την 19η αγωνιστική της Super League..

Η  ανοδική πορεία της ΑΕΚ συνεχίζεται με... αμείωτους ρυθμούς. Οι "κιτρινόμαυροι" σημείωσαν τη 3η σερί νίκης τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, επικρατώντας με 6-0 της κάκιστης Βέροιας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό πρώτο μέρος, στο οποίο πέτυχε 5 γκολ,
παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Απ' την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι δεν... εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, συνεχίζοντας τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση παραμένει αήττητη με τον Χιμένεθ στον πάγκο της, μετρώντας 4 νίκες και μία ισοπαλία σε 5 παιχνίδια. Μετά απ' αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά απ' την 5η θέση στους 3 βαθμούς, επιστρέφοντας δυνατά στη διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ.
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ως σύστημα το 4-4-1-1, με τον Σέρχιο Αραούχο να αγωνίζεται λίγο πίσω απ' τον Τόμας Πέκχαρτ. Ο Βασίλης Μπάκας παρέμεινε κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Ροντρίγκο Γκάλο και Ντίντακ Βιλά επιλέχθηκαν για τα άκρα της άμυνας, με τους Βασίλη Λαμπρόπουλο και Όγκνιεν Βράνιες να αποτελούν το δίδυμο στα στόπερ. Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ελέω της απουσίας του Αντρέ Σιμόες τοποθετήθηκε στο πλευρό του Γιάκομπ Γιόχανσον, με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Πέτρο Μάνταλο να αγωνίζονται στα "φτερά" της επίθεσης.
Απ' την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Τερζής παρέταξε τη Βέροια με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πέρεθ Λόπεθ ήταν κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Μελίσσης και Γκαέλ ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Τομάς και Μπαλάφας αποτέλεσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τους Κάλβο, Σαρπόνγκ και Άρσε να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Παντελή Καπετάνο.
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος: Παναγιώτης Κουλούδης (Λέσβου)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68' Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46' Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71' Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Άρσε (58' Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.
Γκολ: 12', 88' Χριστοδουλόπουλος, 15' Λαμπρόπουλος, 25' Mάνταλος, 36' αυτ. Τομάς, 40' Βράνιες
Κίτρινες:  66' Ασίγκμπα
Κόκκινες:

Η ΑΕΚ, με την ψυχολογία στα ύψη λόγω του μεσοβδόμαδου 6-0 κόντρα στον Λεβαδειακό για το Κύπελλο, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε απ' τα πρώτα λεπτά για το γκολ. Με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπου και Πέτρο Μάνταλο να δημιουργούν διαρκώς ρήγμα στην άμυνα της Βέροιας, οι "κιτρινόμαυροι" κυνήγησαν ένα γρήγορο τέρμα, το οποίο τελικά ήρθε στο 12ο λεπτό απ' τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Καλί και με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Λόπεθ Πέρεθ. Βέβαια, στην αρχή της φάσης ο Τόμας Πέκχαρτ σηκώνει το πόδι του πάνω απ' το επιτρεπόμενο όριο, βρίσκοντας τον αμυντικό της Βέροιας, επομένως ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων.
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και έφτασαν σε δεύτερο γκολ τρία λεπτά αργότερα. Ο Σέρχιο Αραούχο έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στον Όγκνιεν Βράνιες και κατέληξε στον αμαρκάριστο, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ δεν... χαμήλωσε τις μηχανές, ενώ η Βέροια ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να ακολουθεί το φρενήρη ρυθμό της. Αποτέλεσμα, στο 25ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος με εξαιρετική κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Πέκχαρτ, να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 5-0 χάρη στο αυτογκόλ του Αντόνιο Τομάς στο 36ο και στο γκολ του Βράνιες στο 40'. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που οι "κιτρινόμαυροι" σημειώνουν 5 γκολ σε ένα ημίχρονο, ύστερα απ' τις 8 Μαρτίου του 2009 κι ένα παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αποστόλης Τερζής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρκ Ασίγκμπα αντί του Καλί, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πρώτο μέρος. Απ' την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε το εύρος του σκορ και επιχείρησε να δοκιμάσει διαφορετικό σχήμα, με τον Αραούχο να μετακινείται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Μάνταλο να μεταφέρεται στον άξονα, πίσω απ' τον Πέκχαρτ.
Παρ' όλα αυτά, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ διατήρησε τα ηνία του παιχνιδιού και συνέχιζε να πιέζει και γι' άλλα γκολ. Στο 52ο λεπτό, ο Λόπεθ απομάκρυνε με γροθιές την απευθείας εκτέλεση του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ενώ στο 59' το γυριστό του Πέκχαρτ δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στο 54' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Βινίσιους ντε Φρέιτας αντί του Ντίντακ, κάνοντας ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Στο 64ο λεπτό, η Βέροια ολοκλήρωσε την πρώτη(!) τελική της στον αγώνα, αλλά το σουτ του Καπετάνου ήταν αδύναμο, με συνέπεια ο Μπάρκας να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το δεύτερο προσωπικό γκολ του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Λόπεθ.
Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ κατέβαζε ρυθμό, επιλέγοντας να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Βέβαια, δεν έλειψαν κι οι ευκαιρίες, όπως αυτή του νεοεισελθόντα, Πατίτο Ροντρίγκες στο 73', το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Μάλιστα, απ' τα πόδια του Αργεντινού προήλθε και το τελευταίο τέρμα της Ένωσης. Ο 26χρονος άσος απέφυγε υπέροχα τον Στόιτσεφ, γύρισε εξαιρετικά στον Χριστοδουλόπουλο, κι αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 6-0, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ