Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες!! Ένα... σοκολατένιο χάπι κατά της άνοιας, των καρδιακών και εγκεφαλικών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο έντερό μας, όπως το bifidobacterium, τους δημιουργούν αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που ωφελούν τον οργανισμό μας και κυρίως την καρδιά μας

Ένα... σοκολατένιο χάπι που προστατεύει τον οργανισμό από την άνοια, τα καρδιακά και το εγκεφαλικό, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του, έλαβε τις «ευλογίες του» από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει λίαν συντόμως στη Βρετανία.  

Όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Sun, το χάπι «Blood Flow+» παρασκευάστηκε από Bρετανούς επιστήμονες από την «Βασιλική Ένωση Χημείας» (Royan Society of Chemistry).   
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο έντερό μας, όπως το bifidobacterium, τους δημιουργούν αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που ωφελούν τον οργανισμό μας και κυρίως την καρδιά μας.

Όταν οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον οργανισμό, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς περιορίζουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Η μαύρη σοκολάτα είναι ωφέλιμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνουμε καλό στην καρδιά μας. Για παράδειγμα, οι γιατροί θεωρούν πως 400 γραμμάρια σοκολάτας θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό, την ίδια ώρα όμως τον επιβαρύνουν σχεδόν με 2.500 θερμίδες. 

«Για το λόγο αυτό», όπως εξηγεί ο Αλφ Λίντμπεργκ, σύμβουλος της εταιρείας έρευνας του Κέιμπριτζ «Nutraceuticals», «σκεφτήκαμε να παρασκευάσουμε ένα χάπι. Το χάπι αυτό ενισχύει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο με τη σειρά του κρατά ελαστικά τα αιμοφόρα αγγεία. Καθώς μεγαλώνουμε τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται λιγότερο ελαστικά, κατά συνέπεια, με τη λήψη του χαπιού μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες που εμπεριέχονται στο κακάο βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία», υποστηρίζει ο Βρετανός επιστήμονας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ