Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη – Απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα διόδια στα Μάλγαρα

Οι αγρότες με δυναμικές κινητοποιήσεις τους απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ έστησαν μπλόκο και στα διόδια στα Μάλγαρα.
Συγκεκριμένα, εκλεισαν τον κόμβο αεροδρομίου με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια. Οι αγρότες με μια αιφνιδιαστική κίνηση μέσω της Μουδανιών έφτασαν στον κόμβο
του αεροδρομίου και απέκλεισαν την περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στους αγρότες να πλησιάσουν περισσότερο στο σημείο, ενώ την ίδια ώρα η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» γίνεται μέσω του καζίνο. Αρκετοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, ενώ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε τυχαία στο σημείο και συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους αγρότες σε πολύ καλό κλίμα, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες και να βρει άμεσα λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τα οποία αναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο σε κινητοποιήσεις.
Από την άλλη όμως κάλεσε και τους αγρότες να μην αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες και ειδικά την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών πλήττουν και τον τουρισμό. Ο περιφερειάρχης δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ κάλεσε τους αγρότες να θέσουν τα αιτήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι αγρότες θα παραμείνουν τουλάχιστον για μία ώρα στον κόμβο και αναμένεται να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.Επίσης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έκλεισαν το απόγευμα της Παρασκευή τα διόδια των Μαλγάρων. Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες έκλεισαν και τις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας στα διόδια των Μαλγάρων. Επίσης, οι αγρότες από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια έκλεισαν τον κόμβο αεροδρομίου με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες από τα Πράσινα Φανάρια αναμένεται να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ