Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας συμπαραστέκεται στα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων -Ψήφισμα.


Από το υπ’ αριθ. 3/20-2-2017 πρακτικό συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 78/2017 απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δ.Σ. Βέροιας εκφράζει την συμπαράστασή και απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα παρακάτω δίκαια αιτήματα της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων:
1.- Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Μείωση των συντελεστών φορολόγησης κι αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων (Εισφορές)
2.- Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκοτόπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει κι όχι στα σταβλισμένα ζώα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο. (Συνδεδεμένες)
3.- Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.
4.- Άδειες λειτουργίας με μια αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο, ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία κι η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.
5.- Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα ως και 70% της εξισωτικής αποζημίωσης, επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (Συνδεδεμένη εξισωτική αποζημίωση παλαιοτέρων ετών καθώς κι αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό)
6.- Χρήση του κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παραγωγής (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους κι αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.
7.- Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνιάτρων για να εξαλειφθεί το φαινόμενο ένας νομός να έχει 10-12 κτηνιάτρους κι ο όμορος νομός να έχει 2-3 κτηνιάτρους
8.- Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωικής παραγωγής από την παραγωγή-εμπορία ως την εστίαση, για αποφυγή ελληνοποιήσεων.
9.- Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με τη δημιουργία της «ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΕΤΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ