Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δυναμικα τα κινηματα κατα των πλειστηριασμων και σημερα.Κανένας πλειστηριασμός σε Αθηνα Θεσσαλονίκη .Αντιδρούν και στην κατάθεση νομοσχεδίου για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Για άλλη μια Τετάρτη, τα μελη συλλογικοτήτων που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, ανέβαλαν προγραμματισμένες εκποιήσεις ακινήτων στο Ειρηνοδικείο της οδού Λουκάρεως. Αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν μέλη συλλογικοτήτων και στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά για σήμερα σε όλη την Αττική ήταν προγραμματισμένοι 14 πληστειριασμοί εκ των οποίων οι πέντε στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως. Μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", της ΛΑΕ και του

ΕΠΑΜ συγκεντρώθηκαν μπροστά απο τις δικαστικές αίθουσες όπου θα γίνονταν οι πλειστηριασμοί. 

Με βασικό σύνθημα "Κοράκια, κοράκια ηλεκτρονικά το νομοσχέδιο σας θα μείνει στα χαρτιά" έδωσαν βροντερό παρών, ενώ για πρώτη φορά δεν εμφανίστηκε κανένας συμβολαιογράφος αλλά και κανένας ενδιαφερόμενος για τα πέντε ακίνητα που θα εκποιούνταν.
Οι συγκεντρωμένοι που έχουν καταφέρει να σώσουν προς το παρόν τα σπίτια που εκπλειστηριάζονταν δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κι ότι η κυβέρνηση θα τους βρει απέναντι στο νομοσχέδιο που φέρνει για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

""Βρισκονται στο Ειρηνοδικείο τα κοράκια. Υπάρχουν όμως και τα κοράκια της κυβέρνησης και τα κοράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τα κοράκια της κυβέρνησης και τα κοράκια της ΕΕ για να παρακάμψουν την αντίσταση του κινήματος που βλέπετε και την αντίσταση ενάντια στους πλειστηριασμούς, φέρνουν τώρα νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το οποίο για να το περάσουν πιο εύκολα το βάζουν στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης. Αίσχος και ντροπή. Το νομοσχέδιο αυτό έκτρωμα είναι παράνομο ειναι και αντισυνταγματικό για πλήττει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, ειδικά αυτών που είναι μικροϊδιοκτήτες" ανέφερε σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Παράλληλα ο πρόεδρος της ΛΑΕ, ανέφερε ότι βάσει των οικονομικών συνθηκών τις οποίες έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, η Ελλάδα οδηγείται προς την άτακτη χρεοκοπία. " Η Ελλαδα έχει μπει σε τροχιά χρεοκοπίας. Η Ελλαδα βαδίζει σε άτακτη έξοδο απο την Ευρωζώνη κάτι που θα είναι παρα πολυ αρνητικό. Εμείς προτείνουμε μια συντεταγμένη, σχεδιασμένη και δημοκρατική έξοδο απο την Ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα".


 

Κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.
Μετά από διαμαρτυρία του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αποσύρθηκε πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί μεταξύ τράπεζας και ιδιώτη, καθώς σύμφωνα με τελευταία απόφαση της συντονιστικής των συμβολαιογράφων, όταν ένα ακίνητο διεκδικείται από τράπεζα, ο πλειστηριασμός δεν διενεργείται καθότι είναι παράνομος.



ΠΗΓΗ: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ