Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του μπλοκου της Κεντρικης Μακεδονίας.

Αφού δεν βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης), που έστειλαν την περασμένη Δευτέρα οι Μακεδόνες αγρότες, οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Κεντρική Μακεδονία.
Προς τούτο δρομολογούνται νέοι αποκλεισμοί και δυναμικότερες κινητοποιήσεις, με το πλαίσιο των
σχεδιασμών των αγροτών να περιλαμβάνει το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή/και μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης, καθώς και εκ νέου προσπάθεια αποκλεισμού του τελωνείου του Προμαχώνα.
Χθες, πάντως, οι αγρότες από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών έκλεισαν αιφνιδιαστικά τον κόμβο του αεροδρομίου. Στο σημείο βρέθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με όλα τα τρακτέρ (περίπου 100) που είχαν σταθμεύσει στα Πράσινα Φανάρια. Ο αποκλεισμός αναμένεται να γίνει 24ωρος, αντικαθιστώντας έτσι το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς το αεροδρόμιο διεξάγεται μέσω του καζίνο.
Πάντως, οι αγρότες των Πρεσπών σε ένδειξη καλής θέλησης δεν προχώρησαν τελικά χθες σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει, αλλά περιορίστηκαν στις τέσσερις ώρες για αρχή, όπως σημείωσαν εκπρόσωποί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ