Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δεν έπεφτε καρφίτσα στην κορύφωση της Ναουσαίικης Αποκριάς (video, πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στην κορύφωση της Ναουσαίικης Αποκριάς το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακή, στο δρώμενο Γενίτσαροι και Μπούλες, παρουσία και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Το πρωί στο παραδοσιακό κτήριο Οµίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαµοτριβείο «Μάκη», στην περιοχή «Μπατάνια», πραγματοποιήθηκε το ντύσιµο του Γενίτσαρου και το µάζεµα του µπουλουκιού
Στη συνέχεια στο Δηµαρχείο, είχαμε το  προσκύνηµα των μπουλουκιών τα οποία πήραν διαδοχικά την άδεια από τον Δήµαρχο  Νίκο Κουτσογιάννη και ακολούθησε η καθορισµένη διαδροµή τους στην πόλη
Το απόγευμα στην Πλατεία Αλωνίων, τα µπουλούκια θα πάνε στο πιο συγκινητικό µέρος του εθίµου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των µπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες.
Αυτή την ώρα στην Πλατεία Πλατεία Καρατάσου πραγματοοιείται η  «αποκριατικη παρελαση» με τη συμμετοχή των:
 Φιλαρµονική Εταιρεία Νάουσας, Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού» µε το θέµα «Και οι Θεοί τρελάθηκαν», οι λαογραφικοί σύλλογοι της Νάουσας (Λύκειο των Ελληνίδων, Πυρσός, Αράπιτσα, Άρκτος Αρκοχωρίου), σχολεία, καρναβαλικές οµάδες κλπ. Μετά το τέλος της παρέλασης ακολουθεί µεγάλο αποκριάτικο γλέντι στην Πλατεία Καρατάσου από τον Σύλλογο «Φίλοι του Καρναβαλιού» για όλο τον κόσµο.

http://www.naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ