Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Απετράπη Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Βέροια με τη μέθοδο του «ριφιφί» Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονο υπήκοος Τουρκίας. Αναζητείται και τριτος συνεργος.

Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Βέροια με τη μέθοδο του «ριφιφί» απετράπη χάρις στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας τα ξημερώματα της Κυριακής. Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω  ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και έναν 62χρονο υπήκοος Τουρκίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 35χρονος
συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.
Οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, αρχικά παραβίασαν συρμάτινη περίφραξη αυλής μονοκατοικίας και κατάφεραν να προσεγγίσουν τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου. Στη συνέχεια με ειδικά εργαλεία επιχείρησαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, με σκοπό να καταφέρουν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και να συλληφθούν τα 2 άτομα, ενώ ο τρίτος συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, διέφυγε και αναζητείται. 
Στο σημείο της διάρρηξης, όπου διαπιστώθηκε μερική ρωγμή στον τοίχο,  βρέθηκε και κατασχέθηκε μία επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια που περιείχαν ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία και εξαρτήματα, γάντια και κουκούλα, ενώ από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν γάντια, φακός, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 62χρονου και του 35χρονου, έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και άλλοι περιοριστικοί όροι, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας που διενεργεί την προανάκριση, ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ