Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ!! Διευθυντής Δημοτικού Σχολειου κατέβασε τα παντελόνια του μπροστά σε μαθητές.

Η καταγγελία των γονέων είναι σοκαριστική, καθώς πέρα από το γεγονός ότι αντί να είναι πρότυπο και υπόδειγμα συμπεριφοράς προς τους μικρούς μαθητές, σε άλλες περιπτώσεις αναφέρεται στην ίδια επιστολή που εστάλη στο Υπ. Παιδείας ότι έθεσε κατ' εξακολούθησιν σε κίνδυνο την ζωή μικρών μαθητών στέλνοντας κατά περιπτώσεις μαθητές του να διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους μόνοι για
να του φέρουν πράγματα!
 Ο κατά τα άλλα "εκπαιδευτικός" και μάλιστα διευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Κύπρου το μόνο που δεν έκανε ήταν να αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα συμπεριφοράς για τους μικρούς μαθητές του. Ο διευθυντής σε περιφερειακό δημοτικό σχολείο, φέρεται να ούρησε μπροστά στους μαθητές του, ενώ προηγουμένως τους είχε βάλει να του μαζέψουν αγρέλια, για προσωπική του μάλιστα χρήση.

Για το εν λόγω περιστατικό μάλιστα ο Σύνδεσμος Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου απέστειλε επιστολή-καταγγελία  στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας όπως άμεσα απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος διευθυντής όχι μόνο από το σχολείο αλλά και εν γένει από την δημόσια εκπαίδευση.

Την τρισέλιδη επιστολή και την καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοσιογράφος Κάτια Σάββα της εφημερίδας «Πολίτης». Σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτονται στο ρεπορτάζ, στις 13 Μαρτίου 2017, ο διευθυντής μετέβη μαζί με επτά μαθητές της Στ΄ τάξης, σε χώρο εκκλησίας που βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το σχολείο, με δικαιολογία την καθαριότητα του χώρου.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς «ο συγκεκριμένος χώρος παρουσίαζε πολλούς κινδύνους, αφού εκεί υπάρχουν απότομοι βράχοι και αγριόχορτα». Πέραν τούτου δε, είχε το θράσος να ζητήσει από τους μαθητές να μαζέψουν, όπως προσθέτουν, αγρέλια για δική του προσωπική χρήση!

Εν συνεχεία ο διευθυντής, σύμφωνα πάντα με την επιστολή καταγγελίας των γονέων, χωρίς καν να δώσει σημασία ότι δίπλα του βρίσκονται μαθητές του με ευκολία «κατέβασε εντελώς το παντελόνι, ώστε να ουρήσει στο χωράφι χωρίς οποιαδήποτε κάλυψη. Οι μαθητές έκπληκτοι αντίκρισαν τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα του διευθυντή τους. Μάλιστα μετά από αυτό ένας μαθητής έφυγε από τον χώρο εκείνο ασυνόδευτος και επέστρεψε στο σχολείο μόνος του».

ΑΡΧΙΚΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ

Ως γνωστόν τα άσχημα νέα ταξιδεύουν γρήγορα και έτσι όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά των γονέων υπήρξαν και οι ανάλογες αντιδράσεις. Τότε είναι που ο διευθυντής επιχείρησε μάταια, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, να μπαλώσει ο, τι μπαλώνεται... Ξεκίνησε λοιπόν πρώτα από τους μαθητές προσπαθώντας να τους πείσει «πως δεν έκανε κάτι επιλήψιμο, ασκώντας έτσι ψυχολογική βία σε αυτούς. Το ίδιο μεσημέρι επισκέφτηκε χωρίς προειδοποίηση τον χώρο εργασίας της προέδρου του Συνδέσμου Γονέων και το σπίτι της ταμία προκειμένου να δικαιολογηθεί, παρουσιάζοντας μάλιστα αλλιώς τα γεγονότα».

Τελικά όμως, όπως αναφέρει η επιστολή, στις 16 Μαρτίου «στην παρουσία της προέδρου του συνδέσμου και της γραμματέως παραδέχτηκε τα ψέματά του και ομολόγησε πως όντως πήρε εκεί τους μαθητές και ούρησε μπροστά τους. Ως δικαιολογία ανέφερε προβλήματα υγείας και πως δεν μπορεί να το ελέγξει». Σύμφωνα με τους γονείς «στη συνέχεια ομολόγησε πως ουρεί σε δημόσιους χώρους, ακόμη και όταν συνοδεύει τον σκύλο του».

Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εν λόγω διευθυντής ζητούσε από τα παιδιά να μαζέψουν αγρέλια ενώ σε άλλη περίπτωση στις 8 Μαρτίου ενώ βρίσκονταν εκτός του σχολικού χώρου «έστειλε διαδοχικά δύο μαθητές της Ε΄ τάξης μόνους τους χωρίς συνοδεία να του φέρουν κάτι που είχε ξεχάσει. Άρα τους ζήτησε να διασταυρώσουν αρκετούς δρόμους ώστε να επιστρέψουν στο σχολείο και να πάνε ακολούθως να τον βρουν». Σε άλλη περίπτωση «όταν πήρε τα παιδάκια της Α΄ τάξης σε γειτονική εκκλησία την ώρα που είχαν Μουσική, προχωρούσε μόνος του μπροστά και τα παιδιά σε αρκετή απόσταση πίσω του να διασταυρώνουν δρόμους».

Καταλήγοντας στην επιστολή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή ότι «σχεδόν καθημερινά υπάρχουν θέματα υγιεινής. Εμφανίζεται με βρεγμένα παντελόνια και άσχημη μυρωδιά».
Πηγή: newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ