Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ξεκινά εντος της εβδομαδας η εκπαίδευση των παιδιων προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Βέροιας.

Παρουσιάστηκαν σήμερα στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ανέλαβαν υπηρεσία οι πρώτοι από τους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να στελεχώσουν τη Δομή Εκπαίδευσης Προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας. Εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν τα μαθήματα με
πλήρη ανάπτυξη του Προγράμματος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, σε πρώτη φάση θα φοιτήσουν 20 περίπου προσφυγόπουλα που προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου Θεσ/νίκης και διαμένουν προσωρινά με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείο της Βέροιας. Τα προσφυγόπουλα αυτά, πριν μετακινηθούν στη Βέροια, είχαν ήδη ξεκινήσει τη φοίτησή τους σε σχολείο του Καλοχωρίου και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εγγραφής και φοίτησης που έχει θέσει από την αρχή το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας "από τους νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς ζητήσαμε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε τα παιδιά αυτά να αισθανθούν πρωτίστως ασφάλεια, αποδοχή και αγάπη. Είμαστε βέβαιοι πως τα αισθήματα αυτά θα τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο με τη στάση της και η τοπική κοινωνία, όπως έγινε και στην Αλεξάνδρεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ