Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Συμμετοχή ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου


Συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017
Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα αλλά και στα βιβλία! Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…
Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017 με την παραγωγή ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής για το μαθητικό
ραδιόφωνο – European School Radio αφιερωμένη στο βιβλίο την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 5 – 6 το απόγευμα αλλά και με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων.
Στην εκπομπή τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα” διαβάζουν και προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία αφιερώνοντάς τα σε αγαπημένα τους πρόσωπα και συνοδεύοντάς τα με τραγούδια που τους φέρνει στο μυαλό η ανάγνωσή τους αλλά και παρουσιάζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τη δράση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας – του αυτού ”ναού” της γνώσης αλλά και του χώρου δημιουργικών δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών - μέσα από συνεντεύξεις που πήραν από υπεύθυνους της βιβλιοθήκης κατά την επίσκεψή τους το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 για τις ανάγκες της εκπομπής.
Δείτε το διαφημιστικό βίντεο της εκπομπής https://www.youtube.com/watch?v=bnPhrhlIunM
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η ραδιοφωνική μας ομάδα ετοίμασε τρία βιντεάκια για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων στο μαθητικό κοινό με κεντρικό σύνθημα «Και τα μυαλά στα βιβλία! Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε» Συντονιστείτε μαζί μας! Σας ευχόμαστε… “Καλά ταξίδια!”

Ευχαριστούμε τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) αλλά και ειδικότερα το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του οποίου η δράση αποτελεί για εμάς αφορμή για Έμπνευση και Δημιουργία αλλά και το μαθητικό ραδιόφωνο για το βήμα που μας δίνει να ακουστεί πιο Δυνατά το μήνυμά μας!

Ευχαριστούμε, επίσης, τη συνάδερφο και συνεργάτιδα, Κική Ιντζεβίβου - υπεύθυνη της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου - η οποία στην προσπάθειά της να προωθήσει τη φιλαναγνωσία στο σχολείο μάς έφερε σε επαφή και γνωρίσαμε έτσι το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ αλλά και τη δράση του. Είναι μεγάλη η χαρά να Συν - Δημιουργούμε και να Συν - Εργαζόμαστε στον χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε, τέλος, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας - ειδικά την κα Ασπασία Τασιοπούλου - για τη φιλοξενία, καθώς μέρος της εκπομπής ηχογραφήθηκε στον Χώρο Έμπνευσης της Βιβλιοθήκης

Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας
Χαρά Σκουμποπούλου

Δείτε παρακάτω το οπτικοακουστικό υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=RmFfoXPpejA https://www.youtube.com/watch?v=DijFLHCvYkk https://www.youtube.com/watch?v=0pjlOGsIITk Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του μαθητικού ραδιοφώνου.


Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Το μήνυμα της ΙΒΒΥ για το 2017, για τα παιδιά όλου του κόσμου έχει τον τίτλο : «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ