Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στο Κομνήνιο Βέροιας μια μεγάλη Κρητικοποντιακή βραδιά με το σύνθημα «Πόντος και Κρήτη αντάμα»

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στο Κομνήνιο Βέροιας μια μεγάλη Κρητικοποντιακή βραδιά με το σύνθημα «Πόντος και Κρήτη αντάμα». Κρήτες και Πόντιοι πάντρεψαν την κουλτούρα των ιδιαίτερων πατρίδων τους και παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό γλέντι αφιερωμένο στην πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά.
Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Φωστηροπούλου Ηρώ να υποδέχεται
τον κόσμο επισημαίνοντας την αδελφική σύνδεση των δύο Συλλόγων αλλά και τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους δύο πολιτισμούς.
Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών κ. Αλιγιζάκης Στυλιανός και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών χαιρέτισε με την μαντινάδα "Οι Πόντιοι και οι Κρητικοί όπου και αν βρεθούνε, πίνουνε τσίπουρο, ρακί και οι λύρες κελαηδούνε". Και οι δύο ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια και την επόμενη χρονιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καρατζιούλα Νίκη, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Ι Μεραρχίας κ. Τόλιος Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Σοφιανίδης Γιώργος, η πρόεδρος ΔΕΥΑ Νάουσας κ. Λαζαρίδου Δέσποινα, εκπρόσωποι των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού, από το Σύλλογο Πλατέως «Οι Κομνηνοί», το Σύλλογο Κοπανού «Η Μίεζα», την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, την Θρακική Εστία Βέροιας, το Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, αρχίζοντας από τα μέλη των δύο Συλλόγων και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους
σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η βραδιά.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, τις εφημερίδες, «Ημερήσια», «Βέροια», «Εύξεινος Πόντος», «Στη Φάκα», τις ιστοσελίδες verianet.gr, inveria.gr, veriotis.gr, efxinospontos.gr, e-pontos.gr, pliroforiodotis.gr, 24oresimathia.gr, imathia-live.blogspot.gr, arive.gr, naousanews.gr, naouseika nea, καθώς και το ATLAS TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.



-Ο- - Ο-

Πρόεδρος ΕΛ Βέροιας Πρόεδρος Συλλόγου Κρητικών


Σαρημιχαηλίδης Παύλος Αλιγιζάκης Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ