Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απαντηση πρωην προεδρου της ΚΕΠΑ Δημου Βεροιας Γ Σοφιανιδη στις καταγγελιες του Δημοτικου Συμβουλου Γ Κακαρη.

Από τη στιγμή που δεν έγινε πρόεδρος της, επιτίθεται καθημερινά για ότι αυτός φαντάζεται: Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΚΕΠΑ και χωρίς αυτόν προχωρά και καθημερινά αυξάνει το κύρος και την αποδοχή της από τον κόσμο.
Αλλά πρόεδρος δε γίνεσαι για να λύσεις τα δικά σου προβλήματα αλλά για να υπηρετήσεις ένα θεσμό και να λύσεις τα προβλήματα του : Υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο.
Όταν 2.5 χρόνια δεν παρεβρέθει σε καμία εκδήλωση της ΚΕΠΑ από  πού γνωρίζει για αυτήν; Εγώ που την έζησα για τόσο καιρό και πάλι δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι την γνωρίζω ολοκληρωτικά.
Όταν ήταν πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ προχώρησε σε πολλές  θεατρικές παραγωγές  και αν θυμάμαι καλά μία από αυτές , το έργο "σκουπίδια" δεν πήγε οικονομικά καλά , την υπερασπίστηκε και καλά έκανε.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος , αν δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα. Είναι ο λόγος που υπάρχει το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή , η Εθνική Βιβλιοθήκη και η πολιτεία τα χρηματοδοτεί , το ίδιο συμβαίνει σήμερα με την ΚΕΠΑ σε επίπεδο δήμου.
Όλα αυτά όμως έρχονται σε αναντιστοιχία  με αυτά που σήμερα μας λέει. Είναι σε μία κατεύθυνση οπισθοδρόμησης σε ότι καλό έχει γίνει και έχει κατατάξει τη Βέροια στην πρώτη γραμμή των πολιτιστικά ενεργών ελληνικών πόλεων.
Μια θέση που έλκει επισκέπτες και φιλοδοξεί να κάνει την πόλη μας πόλο έλξης όσων αγαπούν να έλκονται από τον σύγχρονο πολιτισμό .
Είναι μία επένδυση που η ΚΕΠΑ με συνέπεια υπηρετεί εδώ και χρόνια και ήδη μας αποφέρει σημαντικά κέρδη.
Δημιουργούμε για την πόλη μας ένα μοναδικό  <brand name> συνώνυμο του πολιτισμού.
Τι μας λέτε λοιπόν. Να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του ερασιτεχνισμού έτσι για να κάνουμε οικονομία. Δηλαδή μόνο  χορωδίες , χορευτικά, ερασιτεχνικά θεατρικά ή μουσικά και εκδηλώσεις παράδοσης. Αυτά βέβαια είναι καλά και απολύτως απαραίτητα, αλλά δεν φτάνουν σήμερα. Ο κόσμος ζητάει πολλά παραπάνω και εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να ικανοποιήσουμε αυτήν την όμορφη ανάγκη τους.
Και φέτος και η Θεατρική Βδομάδα  ( που έγινε με το μικρότερο δυνατό κόστος  με επαγγελματίες που ερχότανε από Αθήνα και έφευγαν με το ΚΤΕΛ και έτρωγαν κυρίως κρύα σάντουιτς και φιλοξενούνταν χωρίς κόστος ) όσο και η <Εύηχη Πόλη> κράτησε η ΚΕΠΑ μια θαυμαστή ισορροπία.
Με κατηγορεί για τη διαχείριση της ΚΕΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ