Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ,

Γνωμοδότηση - τεκμηρίωση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας που αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα ροδάκινα το τελευταίο διάστημα οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση, με άμεσες ζημιές την προσυλλεκτική καρπόπτωση και τη συρρίκνωση του φλοιού των καρπών, παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον
πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, τεκμηριώνοντας ότι ζημιές καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Η σύσκεψη έγινε στα κεντρικά του ΕΛΓΑ με την παρουσία βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας (Σηφάκης, Τζάκρη, Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης, Αντωνίου), του αντιπεριφερειάρχη αγροτικών θεμάτων Κ. Μακεδονίας (Φάνης Παππάς), την εκπρόσωπο της Π.Ε. Πέλλας (Μαρία Ζωγράφου) και εκπροσώπους οργανώσεων παραγωγών, συνεταιρισμών και συλλόγων Πέλλας και Ημαθίας.
Όλοι οι προαναφερόμενοι τοποθετήθηκαν αναπτύσσοντας τις θέσεις τους υπέρ της εφαρμογής του κανονισμού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει άμεσα σε σύσταση επιστημονικής ομάδας για τη διερεύνηση των αιτιών.
Οι Οργανώσεις Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας προτρέπουν τα μέλη τους να προβούν ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΣΗΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ