Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βέροιας «Για την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος των συμβασιούχων εργαζόμενων στους Δήμους»

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βέροιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος των συμβασιούχων εργαζόμενων στους Δήμους»

Βέροια, 9 Ιούλη 2017
Για άλλη μια φορά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,, στην συζήτηση του παραπάνω θέματος αποδείχτηκε η πλήρης συμπόρευση της Διοίκησης του Δήμου και
της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με την αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεφαλαίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να υπενθυμίσουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση από τις 14 Ιουνίου αρχικά και με νέο αίτημα από τις 22 Ιούνη, είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα άμεσα, ακόμα και σε έκτακτη συνεδρίαση και να παρθεί απόφαση ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ψηφιστεί η πρόταση νόμου που κατέθεσαν στα κοινοβουλευτικά κόμματα-πλην της Χρυσής Αυγής-οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, να μην γίνει καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.
Κατά την συζήτηση το δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων εργαζόμενων δεν έγιναν αποδεκτά ούτε από την Διοίκηση του Δήμου ούτε από τις υπόλοιπες παρατάξεις- πλην της Λαικής Συσπείρωσης.
Επίσης αρνήθηκαν ακόμα και την ολιγόμηνη παράταση των συμβάσεων που αναγκάστηκε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτω από τον δίκαιο και πολυήμερο αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους.
Κατέδειξαν όλοι-και με αυτόν τον τρόπο-την απόλυτη ταύτισή τους με τις ευρωενωσιακές ρυθμίσεις και τους μνημονιακούς νόμους, με τους οποίους ενισχύθηκε η ανταποδοτικότητα, ενώ το μόνιμο προσωπικό των δήμων σταδιακά και μεθοδικά αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας που και αυτοί δεν πληρώνονται. Που με την λήξη των συμβάσεων ή των προγραμμάτων οι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο ενώ αποτελούν αναγκαίο στήριγμα για πολλές Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων
Απέδειξαν ότι είναι και δική τους επιλογή, όπως είναι επιλογή και των κομμάτων που τους στηρίζουν, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, η παράδοση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα αρπακτικά νύχια των καπιταλιστών που καραδοκούν και που προωθεί η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Που σημαίνει νέα δυσβάσταχτα χαράτσια για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και κέρδη με το τσουβάλι για το κεφάλαιο.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε δίκαιο και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών να απολαμβάνουν υπηρεσίες καθαριότητας τέτοιες που να ταιριάζουν στις σύγχρονες ανάγκες τους, χωρίς να πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη.
Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζόμενων και τα δίκαια αιτήματά τους και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Ο δημοτικός σύμβουλος με την Λαική Συσπείρωση
Μελιόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ