Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ: ΕΘΑΨΑΝ 66ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΘΑΨΑΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ, ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας, κατέληξαν το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) εκδηλώνοντας την αγανάκτησή τους, οι συγγενείς ενός... 
 68χρονου που έχασε τη ζωή του από ανακοπή την Δευτέρα στη Μακρακώμη.
Οι συγγενείς του θανόντα μήνυσαν τον υπεύθυνο του Γραφείου Τελετών, που είχε αναλάβει την κηδεία, για περιύβριση νεκρού, αφού πρώτα χρειάστηκε να ξεθάψουν τον άνθρωπό τους για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα παιδιά του εκλιπόντα ανέθεσαν την κηδεία σε τοπικό γραφείο τελετών. Έδωσαν μάλιστα στον υπεύθυνο τα ρούχα και όλα τα απαραίτητα για να φροντίσουν τον πατέρα τους ώστε να είναι όπως θα έπρεπε στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία του 68χρονου έγινε στις 12:00' το μεσημέρι στη Μακρακώμη. Μισή ώρα νωρίτερα η κόρη του νεκρού δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο τελετών ότι δεν ήταν δυνατόν να ανοιχτεί το φέρετρο λόγω της εικόνας που παρουσίαζε η σορός. Η κόρη, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς το δέχτηκε, παρόλο που όπως αργότερα είπε στους αστυνομικούς ήθελε να δει τον πάτερα της για τελευταία φορά.

Στην ταφή, κατά την τελευταία πράξη του ιερέα, που συνόδευσε τον μεταστάντα μαζί με τους υπολοίπους συγγενείς και φίλους στην τελευταία του κατοικία, κάποιοι παρατήρησαν ότι ο νεκρός δεν ήταν ντυμένος, αλλά σκεπασμένος απλά με ένα σεντόνι.

Αυτό έδωσε την αφορμή, αμέσως μετά κατά τη διάρκεια του καφέ, να γίνουν διάφορα σχόλια από τους παρευρισκόμενους, τα οποία έφτασαν και στα αυτιά των παιδιών του εκλιπόντα.
Τότε αμέσως κάλεσαν τον υπεύθυνο του γραφείου τελετών για εξηγήσεις. Μετά από έντονη φραστική αντιπαράθεση, γύρισαν στο νεκροταφείο και τον υποχρέωσαν να ξεθάψει τον πάτερα τους που μόλις είχαν θάψει. Δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε αυτό που δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι συμβαίνει. Ο άνθρωπος τους δεν ήταν ντυμένος και περιποιημένος, ενώ εμφάνισε και κάποια σημάδια σήψης, που δεν δικαιολογούνται για την μια ημέρα, που μεσολάβησε μεχρι να γίνει η κηδεία.

Ακολούθησε η υποβολή μήνυσης στο ΑΤ Σπερχειάδας που συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον υπεύθυνο του γραφείου. Ο τελευταίος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και πλέον η υπόθεση θα συνεχιστεί στα Ελληνικά δικαστήρια, αφού στη δικογραφία που σχηματίστηκε ο υπεύθυνος του γραφείου θα καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη κατινιά ήταν το ότι τον ξέθαψαν τον άνθρωπο, χώρια που είναι και παράνομο, αφού δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή εκταφής. Και πώς να υπήρχε δηλαδή; Τέτοια εντολή δίδεται για να διαπιστωθεί αν ετελέσθη ανθρωποκτονία. Όχι για να ικανοποιηθεί η κουτσομπολίστικη αρρωστημένη περιέργεια των συγγενών. Αντί να ανοίξουν το καπάκι ΠΡΙΝ την κηδεία, πράγμα που εδικαιούντο ως συγγενείς, ήθελαν να τον δουν αφού άκουσαν κακοήθη σχόλια! Τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ