Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς άμεσα απαιτούν οι δανειστές

Τα ψέματα και τις καθυστερήσεις των τραπεζιτών, που αθέτησαν και την υπόσχεσή τους στους δανειστές για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, καλούνται να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι Έλληνες δανειολήπτες.
Ευρωπαϊκές πηγές διακινούν νέο σενάριο για την έναρξη της αξιολόγησης μετά το Eurogroup
της 6ης Νοεμβρίου. Σκοπός τους, να πιέσουν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Δηλαδή την άμεση έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κι αυτό γιατί, οι τραπεζίτες αθέτησαν την υπόσχεση που έδωσαν στους δανειστές για ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί πάτημα στο ΔΝΤ να αξιώσει νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες πάνε από το κακό στο χειρότερο με ευθύνη των διοικήσεών τους που κωλυσιεργούν. Αλλά Αθήνα και Βρυξέλλες βιάζονται, γιατί θέλουν να κλείσουν το ζήτημα, ώστε να κόψουν τη φόρα του ΔΝΤ που απαιτεί ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αλλά και τα hedge funds, δηλαδή οι επενδυτές τις 3ης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κατάλαβαν ότι οι εγχώριες τράπεζες είναι βαρέλι δίχως πάτο. Επειδή βλέπουν πολύ καθαρά ότι δεν υπάρχει αγορά για αυξήσεις κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες, είτε για λογιστικούς λόγους, είτε για όσα ζητά το IMF. Αν οι ελληνικές τράπεζες βγουν να ζητήσουν 10 δισ. ευρώ από το σύστημα σημαίνει ότι, ούτε με 50 δισ. ευρώ δεν λύνεται το θέμα, όταν υφίστανται 100 δισ. ευρώ προβληματικά δάνεια. Κανείς από τα hedge funds δεν θα προχωρήσει σε τοποθέτηση κεφαλαίων για 4η φορά. Η υπόθεση θα λυθεί μόνο με μια κοινή δήλωση της ΕΚΤ- ΙMF προκειμένου να δοθεί χρόνος στις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν τα προβληματικά δάνεια» τονίζουν ξένοι επενδυτές. Και θωρούν ότι, οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να οδηγηθούν σε ασκήσεις ποιότητας ενεργητικού (AQR) και αργότερα σε αυξήσεις κεφαλαίου.
Και επίσης επειδή, όλες οι συνταγές για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς όπως ο ν.4224/2013, όπως και ο εξωδικαστικός για τα επιχειρηματικά δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο είναι καταδικασμένος να αποτύχει με την υπαιτιότητα των τραπεζιτών και των κυβερνόντων. Γιατί όλοι αυτοί ΔΕΝ θέλουν να δώσουν λύση για τα κόκκινα δάνεια. Ενώ, από την άλλη, η κυβέρνηση προτιμάει να θυσιάσει την κύρια κατοικία των Ελλήνων παρά να χάσει τον κομματικό της στρατό.
Γι’ αυτό και  η πίεση των Ευρωπαίων να αρχίσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες.
danioliptes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ