Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μπίκας Γιώργος: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Επιμελητήριο Ημαθίας

Γιώργος Μπίκας: Υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό
«Επιχειρηματική Ανανέωση» ΚΑΝΕΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
Την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό "Επιχειρηματική Ανανέωση" ανακοίνωσε ο Βεροιώτης επιχειρηματίας Γιώργος Μπίκας με δήλωσή του, με την οποία προσδιορίζει και τους βασικούς άξονες στους οποίους φιλοδοξεί να κινηθεί ο
συνδυασμός του.
Αναλυτικότερα ο Γιώργος Μπίκας δήλωσε: «Οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση των Επιμελητηρίων, που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Δεκεμβρίου, διεξάγονται σε μία περίοδο όπου η Επιμελητηριακή και η επιχειρηματική κοινότητα απαιτείται να δώσει δυναμικά το παρόν προκειμένου να συμβάλει τα μέγιστα για την οριστική έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την επιστροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη.
Έχουμε χρέος και ταυτόχρονα τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο Επιμελητήριο της Ημαθίας, που ως αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης Επιμελητηριακής οικογένειας καλείται να πρωταγωνιστήσει στα επιχειρηματικά δρώμενα της περιοχής μας.
Το νέο ξεκίνημα που έχουμε σχεδιάσει στην "Επιχειρηματική Ανανέωση" περιλαμβάνει νέους στόχους, νέους σχεδιασμούς αλλά και διορθώσεις ή αλλαγές σε ότι δεν έγινε σωστά ή δεν έγινε καθόλου τα προηγούμενα χρόνια. Για την επίτευξή του, πάνω από όλα χρειάζεται σύνθεση και διάλογος, μακριά από διαχωριστικές πρακτικές. Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων ή μερικών, δεν μπορεί να κινείται σε λογικές του «εμείς» και οι «άλλοι». Το Επιμελητήριο είναι υπόθεση όλων, διότι τα προβλήματα είναι κοινά, ανάλογα με τον κλάδο, διότι η προσπάθεια πρέπει να είναι κυρίως συλλογική.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μετά από συζητήσεις με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, αποδέχθηκα την πρόταση να ηγηθώ ενός νέου Συνδυασμού, αυτόν της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης», που όπως καταδεικνύει και το όνομά του συμπεριλαμβάνει ένα σύνολο δυναμικών εκπροσώπων όλων των επιχειρηματικών κλάδων της Ημαθίας με νέες αντιλήψεις αλλά και με χρήσιμη εμπειρία, με γνώσεις, με προοπτική και με καινοτόμες ιδέες.
Ήδη ολοκληρώνουμε το Συνδυασμό μας καθώς και τον σχεδιασμό για τη δράση μας τα επόμενα χρόνια με έναν και μόνο στόχο. Να δούμε την Ημαθία να μεγαλουργεί επιχειρηματικά. Να προοδεύει προς όφελος της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτών της.
Όλοι οι άνθρωποι του Συνδυασμού «Επιχειρηματική Ανανέωση» ζουν καθημερινά και στην πράξη τα θέματα που απασχολούν κάθε επιχειρηματική βαθμίδα. Παράλληλα, μέσα από την ενασχόληση, με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας και με τα θέματα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνει ένα Επιμελητήριο, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Να στηρίζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις - μέλη του, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Να αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και εξειδικευμένη γνώση, προσφέροντας στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους καινοτόμες λύσεις και εργαλεία – προγράμματα που εξοικονομούν χρόνο και κόστος, έγκυρη ενημέρωση, καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη, ευκαιρίες κατάρτισης, δικτύωσης και ανάπτυξης - βελτίωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Και κυρίως, να συμμετέχει και να μπορεί να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων, χωρίς να είναι απλός και αμέτοχος παρατηρητής τους.
Στους σχεδιασμούς μας μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται:
· Ενίσχυση των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Ημαθίας.
· Περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας one stop shop του Επιμελητηρίου σε συνδυασμό με την πλήρη λειτουργία του ΓΕΜΗ ώστε να διευκολύνεται η ίδρυση επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών.
· Ίδρυση γραφείου παροχής συμβουλευτικών νομικών και φορολογικών υποθέσεων σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς και φοροτεχνικούς.
· Ίδρυση εξειδικευμένης υπηρεσίας ανέργων και επιχειρήσεων μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό από το υπάρχον δυναμικό που θα μπορεί να εγγράφεται στην προαναφερόμενη υπηρεσία.
· Ίδρυση δύο παραρτημάτων του Επιμελητηρίου στη Νάουσα και στην Αλεξάνδρεια, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του Νομού που βρίσκονται μακριά από το κεντρικό Επιμελητήριο της Βέροιας.
· Σχεδιασμός και υλοποίηση σεμιναρίων και προγραμμάτων επιμόρφωσης και πιστοποιήσεων με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, αλλά και όλων όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν.
· Έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου σχετικά με τις εταιρίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα με την ανάπτυξη ειδικής υπηρεσίας υποστήριξης για τη διαμόρφωση και κατάθεση προτάσεων.
· Ενεργή συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων με σκοπό την εξάλειψη του παρεμπορίου που μαστίζει καθημερινά την αγορά.
· Συνεχή παρουσία σε στοχευμένες κεντρικές και κλαδικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στις παραγωγικές επιχειρήσεις του Νομού μας να κερδίσουν νέες αγορές.
Αυτοί είναι κάποιοι από τους πρώτους βασικούς άξονες με τους οποίους θα ξεκινήσουμε εντελώς από την αρχή μια νέα προσπάθεια για την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας και θέλουμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες μαζί μας, συμπαραστάτες αλλά και συνεργάτες. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.
Γιώργος Μπίκας Υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ Ημαθίας με το Συνδυασμό «Επιχειρηματική Ανανέωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ