Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κώστας Λαπαβιτσας - Οι συμπληγάδες της πολιτικής ανασύνταξης.

Ένα κείμενο που έχει ως στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια για πολιτική ανασύνταξη , ανάρτησε πριν από λίγες ημέρες ,στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου SOAS Κώστας Λαπαβιτσας.
Το κείμενο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο αναλύει την οικονομική πολιτική που
απαιτείται και αποτελεί την βάση για οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα. Το δεύτερο μέρος , εξετάζει το πολιτικό πεδίο , μετά από εφτά χρόνια μνημονίων και το τρίτο μέρος, παραθέτει ορισμένους  βασικούς όρους, για ειλικρινή πολιτική συνεννόηση των δυνάμεων που μπορούν να βγάλουν την χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

 Ο κ. Λαπαβιτσας αναφέρει εκτός των άλλων την ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου συλλογικού φορέα που "θα πρέπει να έχει ευρύτητα και να μην αποκλείει δυνάμεις για λόγους πολιτικής καθαρότητας. Καίριο ρόλο θα παίξουν τα κόμματα και οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που σήκωσαν μεγάλο βάρος της αντιμνημονιακής προσπάθειας. Αλλά δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η επιδίωξη «προγραμματικής ταύτισης» σε ευρύτερα ζητήματα του παγκόσμιου, ή του ελληνικού καπιταλισμού και δεν θα πρέπει να γίνουν εκ προοιμίου αποκλεισμοί οργανώσεων και ατόμων".

Ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Λαπαβίτσα,  στο link που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ