Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑΟΥΣΑ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ 2017.

ΝΑΟΥΣΑ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ 2017
8 - 10 Δεκεμβρίου 2017
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – Πολυχώρος ΒΕΤΛΑΝΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 και ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΚΤΙΡΙΟ «ΕΡΙΑ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ
Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με τους οινόφιλους, η «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8 με 10 Δεκεμβρίου 2017. Η φετινή εκδήλωση θα είναι επετειακή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της Νάουσας σε Διεθνή Πόλη Αμπέλου και Οίνου από τον OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin /Διεθνής
Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου) στη Ρώμη (1987). Το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο ΒΕΤΛΑΝΣ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ νέος χώρος –το κτίριο «ΕΡΙΑ» Χρήστος Λαναράς- θα φιλοξενήσει το κύριο μέρος του προγράμματος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Φέτος, οι πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οινοποιοί. Θα αναλάβουν να μας πλοηγήσουν στον υπέροχο κόσμο του Ξινόμαυρου, αποκαλύπτοντας πτυχές της πολυδύναμης ποικιλίας μέσα από τη δική τους, προσωπική ματιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περιεχόμενο τόσο εντός του ποτηριού τους με ιδιαίτερες γευσιγνωσίες, όσο και εκτός με παρουσιάσεις και συζητήσεις για θέματα που αναδεικνύουν το όραμα αλλά και τις στρατηγικές προκλήσεις που καλείται η Νάουσα –αλλά και το ελληνικό κρασί εν γένει- να αντιμετωπίσει. Από τη «Νάουσα που Ονειρευόμαστε» στα «Social Media: Αρκεί μόνο μια καλή φωτογραφία?».

Όπως κάθε χρόνο, μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με την «Ανοικτές Πόρτες» των Οινοποιείων της ζώνης προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε θερμά
όλες τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της Νάουσας
που στηρίζουν έμπρακτα την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.







#NaoussaWineCity #naoussa #xinomavro #drinkgreekwine




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΒΕΤΛΑΝΣ»

18:00 - 18:10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
Δήμαρχος Νάουσας, κ. Νίκος Κουτσογιάννης
Πρόεδρος Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, κ. Γιώργος Φουντούλης

18:10 - 18:40: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΔΡΑΓΩΝΑ
«ΤΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ, Η ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Από τους Γιάννη Μπουτάρη και Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου
*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φοίνικα

18:40 - 20:00: Η ΝΑΟΥΣΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
Οι Δρ. Γεώργιος Τσάνταλης, Αντιπρόεδρος Οινοποιίας TSANTALI, και Στέλλιος Μπουτάρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, μιλούν για το μέλλον της ΠΟΠ ζώνης και των κρασιών της. Τους πλαισιώνουν με τις τοποθετήσεις τους οινοποιοί, αμπελουργοί και επαγγελματίες του κλάδου του οίνου και της εστίασης.

20:00 – 21:00: ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
Με τοπικά εδέσματα και γευσιγνωσία οίνων ΝAOYΣΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΚΤΙΡΙΟ «ΕΡΙΑ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ

Πρωινό πρόγραμμα

10:30 - 14:30: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων / ισόγειο

11:00 - 12:00 ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΩΡΑ
Δοκιμάζουμε για πρώτη φορά την εσοδεία του 2017 μαζί με τον Γιώργο Διαμαντάκο, Οινολόγο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

12:30 - 13:30: ΠΕΡΙ ΚΛΩΝΩΝ
Κλωνική επιλογή του Ξινόμαυρου και γευστική δοκιμή κλώνων από τον Κωνσταντίνο Μπακασιέτα, γεωπόνο και ιδιοκτήτη των ομώνυμων φυτωρίων αμπέλου, και τον Βασίλη Γεωργίου, Οινολόγο της ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)


Απογευματινό πρόγραμμα

16:00 - 21:00: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

16:00 - 21:00: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Κατά τη διάρκεια της κεντρικής γευσιγνωσίας, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε μια τυφλή γευσιγνωσία, ψηφίζοντας το αγαπημένο τους. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληρωθούν και δύο νικητές από τους συμμετέχοντες που θα κερδίσουν υπογεγραμμένες από τον Οινοποιό φιάλες με Ξινόμαυρο Νάουσας.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων / ισόγειο

16:00 - 17:00: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ vs ΝΕΒΒΙΟLO OF THE WORLD
Μια συναρπαστική κόντρα ανάμεσα στην Ναουσαία βασίλισσα του ελληνικού αμπελώνα και του κόκκινου βασιλιά από εκφράσεις ανά τον κόσμο με τον Dan Fredman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων DFPR με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και τον Γιώργο Διαμαντάκο, Οινολόγο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

17:30 - 19:00: ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Ο Γιάννης Σαμούκας, Σεφ του εστιατορίου 12 ΓΡΑΔΑ και ο Χριστόφορος Γεωργιάδης από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ συνδυάζουν το Ξινόμαυρο σε διάφορες εκδοχές με αγαπημένες γεύσεις.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

19:30 - 20:30: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ KAI MONTEΡΝΑ ΝΑΟΥΣΑ, ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
Πόσο εύκολα αναγνωρίζονται τα διαφορετικά στυλ της ΝΑΟΥΣΑΣ με τυφλή γευσιγνωσία? Καθοδηγητής μας ο Κωστής Δαλαμάρας από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΚΤΙΡΙΟ «ΕΡΙΑ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ

11:00 - 17:00: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

11:00 - 17:00: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Κατά τη διάρκεια της κεντρικής γευσιγνωσίας, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε μια τυφλή γευσιγνωσία, ψηφίζοντας το αγαπημένο τους. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληρωθούν και δύο νικητές από τους συμμετέχοντες που θα κερδίσουν υπογεγραμμένες από τον Οινοποιό φιάλες με Ξινόμαυρο Νάουσας.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων / ισόγειο

11:30 - 12:30: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ?
Κάνει διαφορά το μέγεθος της φιάλης? Μαζί με τον Αντώνη Κιοσέογλου, Οινολόγο της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, μια απολαυστική γευσιγνωσία ΝΑΟΥΣΑΣ από φιάλες 0,75 λτ, magnum και double magnum.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

13:00 - 14:00: SOCIAL MEDIA: ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ?
Οι Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager της ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ TSANTALI, και Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Communication Manager της ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, λύνουν βασικές απορίες για το νέο κόσμο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και τη σημασία τους στην προώθηση του κρασιού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ


Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων
Τα Οινοποιεία της Νάουσας υποδέχονται τους επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και θεματικών γευσιγνωσιών. Αλφαβητικά:

ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ 15:00 - 19:00:
Γευστική δοκιμή του παλαιωμένου Grande Reserve, εσοδείας 1985.
Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αυτή τη σπάνια ετικέτα για την κάβα τους, θα πωλείται στην ειδική τιμή των 30 €, μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ 11:00 - 17:00

ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ 11:00 - 17:00

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 11:00 - 17:00

ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ 10:00 - 15:00 (Κελάρι Μελιτζανή, Χρ. Λαναρά 1, Νάουσα)

ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ 11:00 - 17:00
Κάθετη γευστική δοκιμή στην ετικέτα «Κτήμα Φουντή».

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 11:00 - 16:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ 11:00 – 19:00
«Magnum vs 0,75L – Η χρονιά του 2005»
Η εξέλιξη του Ξινόμαυρου της σοδειάς του 2005 σε φιάλη 1.5 και 0.75 λίτρων

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ 10:00 - 19:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 11:00 - 17:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ 10:00 - 17:00




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Ο αριθμός των μελών αποτελεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγών της περιοχής.
Ως αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάληψη δι-επαγγελματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στρατηγικά στη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προώθηση των οίνων της ζώνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία του Ξινόμαυρου και στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

Παράλληλα, δέσμευση του Συνδέσμου είναι η προβολή του μοναδικού δεσμού ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και στην ιστορία της Νάουσας. Καθώς η καλλιέργεια και η οινοποίηση του Ξινόμαυρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της Νάουσας από τα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η πολύτιμη κληρονομιά της κουλτούρας του Ξινόμαυρου-όπως αντανακλάται μέσα από ήθη και έθιμα που διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα-πρέπει να διασωθεί, να συνεχιστεί και να αποτελέσει έμπνευση μιας ξεχωριστής αφήγησης.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΟΥΣΗ
ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ
Δ. ΤΑΡΑΛΑ – ΕΛΙΝΟΣ
ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ
ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ
ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ
ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ
ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...