Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δώρον άδωρο το μέρισμα τονίζει το γραφείο προυπολογισμού της Βουλής.Φόροι και λιτότητα ακυρώνουν το κοινωνικό μέρισμα

 
Τονίζει το γραφείο προυπολογισμού της Βουλής- Φόροι και λιτότητα ακυρώνουν το κοινωνικό μέρισμα, επισημαίνει το γραφείο προυπολογισμού της Βουλής.
Βλέπει υπερβολική λιτότητα, λόγω της επίμονης επιδίωξης υπερπελονασμάτων.
Αναλυτικά, η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου εκφράζει την ανησυχία της για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου (και των δεσμεύσεων της χώρας) πρωτογενών πλεονασμάτων. "Προφανώς συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη" αναφέρει.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού εξηγεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει αν είναι σκόπιμο να υπερβαίνει τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα. "Ας σημειωθεί ότι η όλη σχετική συζήτηση δεν υποκρύπτει τις αφανείς αναδιανεμητικές επιπτώσεις, μέσω του "κοινωνικού μερίσματος". Μπορεί αυτές να είναι κατανοητές μπροστά στην πίεση που υφίσταται η κοινωνία, αλλά έχουν πιθανόν δυσμενείς παρενέργειες για την ανάπτυξη αφού χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω φόρων. Σημειώνουμε τα πλεονάσματα που προκύπτουν από τη δημοσιονομική διαχείριση υπερβαίνουν τα πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα" επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ