Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ - Δελτίο τύπου για τις ζημίες στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου

Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις ,υπό τον συντονιστικό ρόλο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση ) , αναλαμβάνουν την συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων που αφορούν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί Νεκταρινιών , Ροδακίνων συμπυρήνων και επιτραπεζίων , από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου .
Τα εν λόγω στοιχεία , κατόπιν υπάρχουσας συμφωνίας , θα παραδοθούν στον ΕΛΓΑ για επεξεργασία
.
Η επεξεργασία των στοιχείων θα γίνει εξατομικευμένα ανά παραγωγό ,αντί οριζόντια ανά ποικιλία , λύση που επελέγη , για να προστατεύσει τον δικαιούχο Αγρότη από τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί η αποζημίωση ως εισοδηματική ενίσχυση και να απαιτηθεί ,από την Ευρωπαϊκή Ένωση , η ανάκτησή της .
Τα τεχνοκρατικά στελέχη των Συνεταιρισμών είναι σε επαφή με τα αντίστοιχα στελέχη του ΕΛΓΑ για να συνδιαμορφώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα , δια μέσου της οποίας θα καταχωρηθούν και θα αποσταλούν τα απαιτούμενα δεδομένα .
Η ακολουθητέα διαδικασία , θα συμπεριλάβει και τους οργανωμένους Αγρότες στους Συνεταιρισμούς και τους μεμονωμένους .
Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και η αποστολή των στοιχείων , έργο στο οποίο θα συμμετέχουν οι Συνεταιρισμοί , θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , στην επεξεργασία , την εξατομίκευση και την κάλυψη των ζημιών .
Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση) θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη τους Αγρότες και τους Συνεταιρισμούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ