Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Όχι στην ποινικοποίηση – Δε φοβόμαστε – Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καταγγέλλει την καταδίκη των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος Τάσου Χαλκίδη, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βράνα από τα δικαστήρια της Βέροιας για τη συμμετοχή τους μαζί με άλλους αγωνιστές της αγροτιάς στα μπλόκα του 2016.
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας ως εγκληματίες επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας απέναντι στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της
Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να "κάτσουμε στα αυγά μας" να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.
Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες και ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Συνεχίζουμε και θα δυναμώσουμε την οργάνωση, την ουσιαστική λειτουργία και δράση των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να προετοιμάσουμε νέους μαζικούς αγώνες.
Δυναμώνουμε την κοινή δράση και το συντονισμό με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.
Πρώτος αγωνιστικός σταθμός κοινής δράσης είναι η Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Κυριακή 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα, που θα συζητήσουμε και συναποφασίσουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ