Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ .ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που ξεκίνησαν το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία όλης της χώρας.
Η... 
αρχή έγινε από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Καρδίτσας που, σήμερα Δευτέρα 22/1, έστησαν ισχυρό μπλόκο στον νέο αυτοκινητόδρομο Ε65.

Με τις αποφάσεις που, μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί σε συσκέψεις τις οποίες οργάνωσαν Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα, μπλόκα θα στηθούν:

Την Τετάρτη 24/1 στα Τρίκαλα, (κόμβος Μεγαλοχωρίου επί της Ε65), στο Ηράκλειο Κρήτης, (Πραιτώρι), ενώ στη Μαγνησία, μετά την συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 11 πμ, στην εφορία Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασίσει την ημέρα και το τόπο στησίματος μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.

Την Πέμπτη 25/1, στη Λάρισα, (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), στην Ημαθία (Κουλούρα), στη Μεσσηνία, (σταθμός Μεσσήνης).

Την Παρασκευή 26/1, στην γέφυρα Αρτας, από τους αγροτοκτηνοτρόφους των νομών Αρτας και Πρέβεζας, ενώ στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι στην Δημοτική Αγορά.

Το Σάββατο 27/1, στην Αιτωλοακαρνανία, (κόμβοι Συκιάς και Ερμίτσας στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου).

Την Κυριακή 28/1, στην Ευρυτανία, (γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι) και στην Κοζάνη (γέφυρα Σερβίων).

Την Δευτέρα 29/1, στη Φλώρινα, (Αμύνταιο) και στην Φθιώτιδα (κόμβοι Ανθήλης και Δομοκού).

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συσκέψεις στις οποίες θα ληφθούν αποφάσεις για στήσιμο μπλόκων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σταθμός σ’ αυτή την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στης 3 Φλεβάρη, στη διάρκεια της Εκθεσης AGROTICA.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση οργάνωσης του συλλαλητηρίου, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προετοιμασίας, (διακίνηση ενημερωτικού υλικού, δημιουργία πανό , κλείσιμο λεωφορείων για την μεταφορά κλπ) και με στόχο να διασφαλιστεί η μαζικότητα που απαιτούν οι καιροί.

Για το συλλαλητήριο, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 31 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη κατά των παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που μας σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Καλούμε τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα, να στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας και να συμπαραταχτούν μαζί μας, δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, την σταδιακή - και όχι μονομιάς - επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.α, καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Ο «διάλογος» στον οποίο μας καλεί, αυτή την ώρα, η κυβέρνηση είναι προσχηματικός κι αποσκοπεί στο να μην στηθούν μπλόκα και να αποδυναμώσει τη συμμετοχή των αγροτών στον αγώνα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατατίζει το εισόδημά μας.. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΙΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!»

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

22 Γενάρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ