Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Έτοιμοι οι αγρότες – Δείτε που θα γίνουν τα πρώτα μπλόκα

Αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα στην Εθνική Οδό δηλώνουν οι αγρότες της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται πως ήδη έχει πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή και στον Τύρναβο.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας τονίζει πως τα
προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και επισημαίνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα, μειώνει συνεχώς το εισόδημα μας, οδηγεί μαζικά στην φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους»
Σχετικά με αιτήματά τους, οι αγρότες της ΕΟΑΣΝΛ επικεντρώνονται στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στις τιμές των αγροτικών προϊόντων τους, στο κόστος παραγωγής, στις τιμές του αγροτικού πετρελαίου, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι αγρότες τονίζουν στην ανακοίνωση τους πως ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ», ενώ σχετικά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει πως «η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μαΐου τον δρόμο για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».
Τέλος, στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως για όλα τα παραπάνω «μονόδρομος είναι ο αγώνας» και ανακοινώνουν πως προχωρούν σε στήσιμο μπλόκου στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.
Που θα στηθούν τα μπλόκα
Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει κοινή κάθοδος των αγροτών υπάρχουν ήδη οι πρώτες σκέψεις για το που θα μπορούσαν τα δύο μπλοκ αγροτών να στήσουν τα μπλόκα τους στην Εθνική Οδό. Το στοίχημα και στις δύο περιπτώσεις παραμένει η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες στους κόλπους της ΕΟΑΣΝΛ συζητιούνται δύο σημεία έξω από την Λάρισα που θα μπορούσαν τα τρακτέρ να στήσουν μπλόκα στην Εθνική οδό στις 25 Ιανουαρίου.
Από Αυτά θα επιλεγεί το ένα εξ” αυτών.
Το πρώτο σημείο είναι ο κόμβος της Νίκαιας που παραδοσιακά βγαίνουν τα τελευταία χρόνια τα τρακτέρ και οι αγρότες αυτού του μπλοκ. Το δεύτερο σημείο που εξετάζεται είναι ο κόμβος Πλατυκάμπου.
Το άλλο μπλοκ των αγροτών μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία καθόδου στην Εθνική οδό αλλά εφόσον το επιχειρήσει θα σχηματίσει μπλόκο -σύμφωνα με πληροφορίες- στον κόμβο Πλατυκάμπου ή στον κόμβο Γυρτώνης.
Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ