Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τάσος Μπαρτζώκας: Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση


Όπως το 1992, ως μαθητής, έτσι και χθες συμμετείχα στη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών. Στο χθεσινό συλλαλητήριο, των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, είδα ανθρώπους κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής προέλευσης και το συγκινητικότερο απ’ όλα, είδα πάρα πολλούς νέους. Χιλιάδες νέοι και παιδιά, το αύριο αυτού του τόπου, βροντοφώναξαν ότι η
¨Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική¨.
Το αυτονόητο, δηλαδή, αυτό που η ιστορία χιλιάδων ετών καταμαρτυρά χωρίς καμιά αμφισβήτηση να μπορεί να σταθεί, παρά μόνο στη νοσηρή φαντασία των Σλάβων γειτόνων. Το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν μια δυναμική απάντηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στις αλυτρωτικές δηλώσεις, πράξεις και συμπεριφορές τους, όπως και απέναντι στην παραχάραξη της Ιστορίας.
Αυτός ο κόσμος χθες μίλησε. Έστειλε ένα ισχυρό και άδολο πατριωτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ξεπερνώντας τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές, πέρα από ιδεολογίες. Χθες ο Έλληνας απέδειξε πως, όσες δύσκολες στιγμές κι αν πέρασε τα τελευταία χρόνια, δεν έχασε την ψυχή του.
Ας ελπίσουμε το μήνυμα αυτό η ελληνική κυβέρνηση να το σεβαστεί, επιτέλους, και να το χρησιμοποιήσει στις διαπραγματεύσεις της, αντί να προσπαθεί με κατάπτυστες δηλώσεις να το απαξιώσει!
Ο κόσμος αυτός, έπραξε το ελάχιστο χρέος του… ας ελπίσουμε να το πράξει κι αυτή!

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ