Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το Northmeteo.gr: Βίαιες χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία (χάρτης)

H κορύφωση του φετινού Χειμώνα, αναμένεται τη Δευτέρα 26/2 για το σύνολο της βόρειας χώρα, η οποία θα δεχθεί ένα κύμα
αρκετά έως πολύ αξιόλογων χιονοπτώσεων, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η κακοκαιρία αυτή, καθώς οι συνθήκες που θα φέρει, θα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα ή και
να εμποδίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες πάσης φύσεως. Για τον σκοπό αυτόν εκδόθηκε και το παρόν δελτίο συνοδευόμενο από χάρτη κατανομής φαινομένων ο οποίος ισχύει από τα ξημερώματα έως τις βραδυνές περίπου ώρες της Δευτέρας. Συμφωνα λοιπόν με αυτόν:
Οι χιονοπτώσεις θα αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της Μακεδονίας Θράκης, με εξαίρεση τα παράλια πλην Θεσσαλονίκης οπου εδώ ο ισχυρός βαρδάρης θα καταφέρνει να μετατρέπει την βροχή σε χιόνι.
– Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να τα δέχεται η κεντρική Μακεδονία, τόσο από ύψη βροχής (νότια Χαλκιδική-ακτές Πιερίας) όσο και από χιονοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η χιονόπτωση που θα σημειωθεί στα ημιορεινά ορεινά του διαμερίσματος, θα έχει εξαιρετικά βίαιη ένταση και θα δώσει μεγάλα ύψη χιονόστρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απαραίτητα λοιπόν τα χειμερινά ελαστικά ή οι αλυσίδες για όσους κινηθούν σε αυτά τα τμήματα υποχρεωτικά.
– Πυκνές οι χιονοπτώσεις και στην δυτική Μακεδονια όπου και εδώ αναμένονται αξιόλογα ύψη χιονόστρωσης μέσα στην Δευτέρα.
– Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με την χιονόστρωση όπως είπαμε να εντοπίζεται στα ηπειρωτικότερα σημεία των τμημάτων αυτών. Οι αξιολογότερες χιονοστρώσεις θα πρέπει να σημειωθούν στον Εβρο.
* Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα στην Δευτέρα, ειδικά σε ορεινότερες περιοχές. Ο κίνδυνος να εγκλωβιστείτε είναι μεγάλος, καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού σε μικρό χρονικό διάστημα. Εχετε μαζί σας αλυσίδες.
* Ενημερωθείτε από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
* Ειδοποιήστε όσους γνωρίζετε για την παραπάνω εξέλιξη του καιρού.
* Υποχώρηση της κακοκαιρίας από τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας αλλά ο ΠΑΓΕΤΟΣ θα είναι ισχυρός ειδικά σε χιονοσκεπές έδαφος μέσα στο βράδυ της Τρίτης και της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ