Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ρύθμιση – κοροϊδία για τα χρέη των αγροτών

Ακόμη μια ρύθμιση ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι η είσπραξη για λογαριασμό του κράτους, αλλά και των τραπεζών από όσο το δυνατόν περισσότερους που δυσκολεύονται να πληρώσουν.
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει ό,τι μπορεί. Με δεδομένο εξάλλου ότι αίτηση – ρύθμιση θα γίνεται ηλεκτρονικά, δίνεται η δυνατότητα στο κράτος για έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των αγροτών (κινητής και ακίνητης περιουσίας), η οποία μπορεί στη συνέχεια να
αξιοποιηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που αναμένεται να γενικευτούν το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν (σχετική εγκύκλιος ακόμη δεν έχει εκδοθεί) η κυβέρνηση ανάμεσα στα άλλα, ζητά από τους φτωχούς αγρότες να πληρώσουν για χρέη στην εφορία και στον ΕΦΚΑ τα χρωστούμενα, τη στιγμή που αδυνατούν να πληρώσουν τα τρέχοντα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 50% των μικρομεσαίων αγροτών δεν μπορούν σήμερα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, αλλά προχωράει σε ρύθμιση με τη λογική: «ό,τι μπορούμε να αρπάξουμε καλό είναι»
Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε το «παραμύθι» της κυβέρνησης που έχει «δράκο» και δεν είναι άλλος από την ληστρική πολιτική των μεγάλων φόρων και εισφορών, ώστε να εξασφαλίζονται πλεονάσματα, που θα κατευθύνονται στους δανειστές και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης».
Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν το αγώνα μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης, στα οποία περιλαμβάνεται και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των χρεών.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ