Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Μιχάλης Χαλκίδης υποψήφιος δήμαρχος Ερωτήματα για την ενοικίαση 300 στρεμμάτων για βιομηχανική κάνναβη στην Αλεξάνδρεια.

Είναι γνωστή η αρρωστημένη πολιτική αντίληψη "ανάπτυξης" της περιφέρειας μέσω της καλλιέργειας κάνναβης, αρχικά βιομηχανικής...Η πατρότητα της ιδέας αποδίδεται σε σημαίνον στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης, που ακούει στο όνομα Καρανίκας.

Το περίεργο είναι ότι στη λογική αυτή φαίνεται να προσχωρεί η σε απόδραση ευρισκόμενη διαλυμένη παράταξη του κ Γκυρίνη, η οποία υπερψήφισε σε σκοτεινές ώρες εισήγηση ενοικίασης 300 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης, σε εταιρεία αμφιβόλου οικονομικού περιεχομένου, για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης .

Μελετώντας το εισηγητικό, είναι προφανές, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.Μια εταιρεία  δύο προσώπων, η οποία συστήθηκε προ μηνός με διαδικασία fast track, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ , εμφανίζεται με μια εισήγηση-μνημείο παιδικής γραφής, να εισηγείται ένα επενδυτικό σχέδιο εκατομμυρίων.Δηλώνει την πρόθεση ενοικίασης 300 στρεμμάτων, την καλλιέργεια αυτής, την εκπαίδευση προσωπικού σε ειδικά για την περίπτωση μηχανήματα, την αγορά τέτοιου τύπου μηχανημάτων και την κατασκευή πέντε κτισμάτων συνολικού εμβαδού 3.600 τετραγωνικών μέτρων (3.6 στρέμματα κτίσματα!!!!) και όλα αυτά με τη χρήση του ιλιγγιώδους ποσού των 10.000 ευρώ!!!!

Διατυπώνω ερωτήματα που δημιουργούνται στον κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας:

Γιατί δεν ζητήθηκε από τους μεγαλοεπενδυτές να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως και να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του συνόλου των  δημοτικών συμβούλων για το τι ακριβώς προτίθενται να κάνουν, με ποια κεφάλαια,  πέραν του αστείου  ποσού των 10.000 ευρώ,να αποδείξουν με ντοκουμέντα την ύπαρξη των κεφαλαίων αυτών και με τη βοήθεια έγκριτων νομικών να υπάρξει δέσμευση για την υλοποίηση της επένδυσης, εφόσον συνυπολογιστούν και οι παρενέργειες του εγχειρήματος. Σας προφυλάσσω, μην ισχυριστείτε ότι υπήρξε συνάντηση Δημάρχου-επενδυτών, διότι τότε η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο επί τα χείρω.Προστίθεται το σκληρό ερώτημα,γιατί συνάντηση ιδιωτική και όχι δημόσια τοποθέτηση, τι ήταν αυτό που δεν έπρεπε να μάθουν οι αποφασίζοντες σύμβουλοι.

Γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή πανεπιστημιακών, με γνώση του αντικειμένου, οι οποίοι θα μπορούσαν να σας ενημερώσουν και για την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος και κύρια, για τις πιθανές παρενέργειες στον κοινωνικό περίγυρο. Δεν πέρασε από το μυαλό σας ότι ο εθισμός στην βιομηχανική κάνναβη, ακόμη και στην ιδέα, ότι θα  είναι το πρώτο βήμα στο να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για  ένα σύνολο νέων ανθρώπων, που έχουν μπει στο περιθώριο, να περάσουν στο επόμενο στάδιο; Τόση αφέλεια;

Είναι αληθή τα όσα κυκλοφορούν περί συμμετοχής προβεβλημένων στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης σε εταιρεία  προώθησης προϊόντων κάνναβης και αν αληθεύουν, δεν επηρέασε αυτό έστω και κατ ελάχιστο στη λήψη της απόφασης;Είναι δυνατόν να επενδύει κάποιος στην εμπορία προϊόντων κάνναβης και την ίδια στιγμή να καταψηφίζει την πρόταση καλλιέργειας κάνναβης; Είστε τόσο αφελής;

Φυσικά οι ερωτήσεις είναι ρητορικά σχήματα που απευθύνονται στους νοήμονες πολίτες του Δήμου μας. Στους πολίτες που ανησυχούν από την προώθηση τέτοιου τύπου "καινοτόμων ιδεών", που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους και των ερχόμενων γενεών, που ανησυχούν για την δημιουργία μιας κοινωνίας που θα στηρίζει την ευημερία της στην εμπορία προϊόντων κάνναβης και στην καλλιέργεια βιομηχανικής αρχικά κάνναβης....Σ αυτούς που έχουν την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβουν ότι όταν σε ένα θερμοκήπιο ανοίξεις μια μικρή σχισμή, αυτό που ακολουθεί δεν είναι λίγη δροσιά αλλά καταστροφή όλης της εγκατάστασης..

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα πλέον γίνεται ακόμη πιο εμφανές, το αληθές της προηγούμενης αναφοράς μου,περί όχι απλώς ανίκανου αλλά επικίνδυνου Δημάρχου. Οι πράξεις δείχνουν...

Μιχάλης Χαλκίδης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας.

κ.Δήμαρχε.

Θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω ότι στον τόπο μας ζουν αξιοπρεπώς άνθρωποι που δεν είχαν την τύχη να μορφωθούν, γιατί οι καιροί ήταν δύσκολοι. 'Εφαγαν τη ζωή τους σε ένα χωράφι για να σπουδάσουν εμάς. Τους σέβομαι απεριόριστα , τιμώ την προσφορά τους και "παίρνω" από τη σοφία που τους πρόσθεσε η σκληρότητα της ζωής. Υπάρχουν νέα παιδιά με μόρφωση ανώτερη της δικής μας, με γνώσεις και απόψεις για την κοινωνία του αύριο, που χαίρεσαι να μιλάς μαζί τους. Δεν σας κρύβω ότι είναι πλούτος που διατίθεται απλόχερα αρκεί να έχεις "ευήκοον ους". Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, ευτυχώς ελάχιστων, ημιμαθών, που η ευκαιριακή  κατάληψη μιας θέσης ευθύνης τους κάνει να νιώθουν "θεοί". Ανήκετε στην τρίτη κατηγορία, σας ενημερώνω επειδή οι πράξεις σας δείχνουν ότι δεν το έχετε συνειδητοποιήσει.
 

Σε συνέχεια της ενημέρωσης. Υπάρχει ο αμιγώς πολιτικώς χαρακτηρισμός "ανίκανος ή επικίνδυνος πολιτικά". Υπάρχει και η ύβρις "ανόητος". Φαντάζομαι πλέον να γνωρίζετε την σημασία των λέξεων και το κατώτερο επίπεδο δημοτικού άρχοντα.Τώρα ξέρετε..Άγνοια δεν δικαιολογείται..
Σε κάθε περίπτωση , αν νιώθετε την ανάγκη να δείτε αυτοπροσώπως κάποιον "ανόητο" μην ταλαιπωρείστε, κάντε κάτι πολύ απλό...Πάτε στον καθρέφτη..Εκεί είναι...Σας περιμένει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ