Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Υπό άκρα μυστικότητα ο Τσίπρας στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι.Φωτο

Τις πληγείσες, από τις πυρκαγιές, περιοχές στο Μάτι Αττικής, επισκέπτεται λίγο μετά τις 9:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Πρόκειται για...  
την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μία εβδομάδα μετά την έναρξη των φονικών πυρκαγιών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την ώρα που ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην περιοχή τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν μεταβεί στη Ραφήνα για να καλύψουν το ατύχημα με το πλοίο Flyingcat 4.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι κράτησε μόλις μια ώρα.

Ο Πρωθυπουργός, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε την περιοχή όπου συντελέστηκε η τραγωδία και συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Επίσης, συνομίλησε με τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και με πολίτες και στη συνέχεια αποχώρησε.


Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter ο Α. Τσίπρας αναφέρει:

Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης.


Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης. pic.twitter.com/nWt7RGQAvb — Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 30 Ιουλίου 2018








Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου: 

«Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι. Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα. 

Ο Πρωθυπουργός, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της 
Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναστωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο». 

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία και μετά τον σάλο 

Σημειώνεται ότι έχει δημιουργηθεί σάλος ακόμη και στα ξένα ΜΜΕ για το γεγονός ότι μία εβδομάδα μετά την πολύνεκρη τραγωδία, ο πρωθυπουργός δεν είχε πάει στις πληγείσες περιοχές. Ενδεικτικό είναι ότι το Reuters χαρακτήριζε σε χθεσινό του δημοσίευμα «αόρατο» τον πρωθυπουργό κι είχε επισημάνει: «αφού ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος, παρέμεινε αόρατος μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Εξόσον γνωρίζουμε, δεν επισκέφθηκε κάποιον από τους επιζώντες στο νοσοκομείο». 

Την ίδια ώρα, δεν έχει ακόμη καταχνιάσει ο κουρνιαχτός που έχει σηκωθεί από τις αποκαλύψεις πως η πολιτική ηγεσία ήταν από πολύ νωρίς ενήμερη για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι και φυσικά πολύ πριν ο Αλέξης Τσίπρας μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου δεν ειπώθηκε λέξη για θύματα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ