Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρώτη στη φοροεπιδρομή, αλλά τερματίζει τελευταία στην πάταξη της φοροδιαφυγής"

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή την παραδοχή και από το Διοικητή της ΑΑΔΕ ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι πλέον μη αξιοποιήσιμη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα πενιχρά αποτελέσματα της Κυβέρνησης στο πεδίο της φοροδιαφυγής:


«Η Κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, η οποία υποσχόταν έσοδα 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή μέσα σε 6 μήνες, τελικά κατάφερε να εισπράξει περίπου 115 εκατ. ευρώ μέσα σε 3,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών:

* Από τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία και επισήμως πλέον, δεν αποτελεί αξιοποιήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα εισπραχθέντα ποσά μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ανέρχονται, συνολικά, στα 48,4 εκατ. ευρώ.

* Από τη λίστα Μπόργιανς, «σημαία ευκαιρίας» της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα συνολικά εισπραχθέντα έσοδα ανέρχονται μόλις στα 17,2 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο.

* Σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού, μέχρι το τέλος του 2015, ξεκίνησαν 1.015 έλεγχοι. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018 έχουν γίνει μόλις 360 έλεγχοι με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται στα 48,7 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρώτη στη φοροεπιδρομή, αλλά τερματίζει τελευταία στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ