Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Σε δύο βάρκες ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα ροδάκινα! "Ναι" η διοίκηση, "όχι" τα στελέχη!

Την ίδια ώρα που υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΓΑ στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας το μεσημέρι της Τετάρτης αρνούνταν στην ουσία ότι οι ζημιές των ροδάκινων αυτόν τον καιρό έχουν προέλθει από τις βροχοπτώσεις (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση), αρνούμενες να μπουν στα χωράφια ακόμη κι αν γίνουν αναγγελίες από τους αγρότες, η διοίκηση του οργανισμού μιλά για "άμεση και αντικειμενική εκτίμηση της φετινής ζημιάς και αντιμετώπιση του
θέματος με ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόηση, μετά το πόρισμα της αυτοψίας που διενεργήθηκε σήμερα στις πληγείσες περιοχές"...!
Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου που προήλθε μετά από σύσκεψη που έγινε επίσης το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, παρουσία του προέδρου κ. Κουρεμπέ, του αντιπροέδρου κ. Ζαννιά και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κοζάνης.
Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, ο ΕΛΓΑ θα προβεί άμεσα στην καταβολή του οφειλομένου υπολείπου (30%) όλων των περσινών αποζημιώσεων μετά την απαραίτητη αναθεώρηση του προϋπολογισμού του (λόγω υπέρβασης του ορίου των προϋπολογισθέντων αποζημιώσεων). Τέλος τονίζεται ότι η καταβολή των περσινών αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις θα γίνει μέχρι τέλη Ιούλη.
Είναι φανερό ότι από τη μια υπάρχει η τεχνοκρατική προσέγγιση των επιστημόνων του ΕΛΓΑ, κι από την άλλη η πίεση των πολιτικών για λύσεις σε ένα σοβαρό πρόβλημα. Οδηγούμαστε εκ τους ασφαλούς σε μια επανάληψη της περσινής κατάστασης, με τη λύση να έρχεται μετά από πολιτική παρέμβαση. Ας ευχηθούμε φέτος να μην χρειαστεί πάλι ένας ολόκληρος χρόνος για να πληρωθούν οι παραγωγοί την περσινή ζημιά. Εκτός κι αν τη λύση τη δώσουν τελικά τα δικαστήρια

https://www.pena.press/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ