Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Αφεθηκαν ελευθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοι - Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018

Στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στις φυλακές
της Αδριανούπολης, προχώρησε η Τουρκία.
Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, όπως κάθε μήνα, αυτή την φορά παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας, αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.
Ύστερα από αυτό, η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία. Οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Αιφνιδιαστική απόφαση Ερντογάν

Η απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ήταν μία αιφνιδιαστική απόφαση, που σίγουρα «κρύβει» σκοπιμότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μένει να φανεί, αν ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μια κίνηση καλής θέλησης απέναντι στην Ελλάδα, ή αν ήθελε να μπει στο… μάτι του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς για την αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ