Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν 100 φορές περισσότερα λεφτά από τον μέσο Ελληνα μισθωτό των Μνημονίων! (βίντεο)

Δεν πάει το μυαλό σου πόσα λεφτά κερδίζουν το μήνα οι ζητιάνοι στο Νουμπάι: Εκατό φορές περισσότερα από τον μέσο Ελληνα μισθωτό των Μνημονίων!
Όλοι γνωρίζουν ότι το Ντουμπάι είναι μια πλούσια περιοχή, αλλά πολλοί άνθρωποι
δεν γνωρίζουν ότι είναι τόσο πλούσια, που ακόμη και οι ζητιάνοι εκεί μπορούν να κερδίσουν μια μικρή περιουσία παρακαλώντας για χρήματα.
Μάλιστα, η επαιτεία στο Ντουμπάι είναι τόσο προσοδοφόρα ώστε πολλοί άνθρωποι έρχονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα νόμιμα, με ταξιδιωτική βίζα τριών μηνών, έτσι ώστε να μπορούν να γεμίσουν τις τσέπες τους με χρήματα από τους δρόμους.
Γιατί οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα;
Και μπορεί αυτό να ακούγεται απίστευτο, αλλά μερικοί από αυτούς τους «επαγγελματίες ζητιάνιους» μπορούν να κερδίσουν έως και 73.500 δολάρια ανά μήνα. Αυτό είναι περισσότερο από ό, τι πληρώνουν ετησίως οι περισσότερες θέσεις εργασίας.
Μάλιστα πολλές, η μάστιγα των επαγγελματιών ζητιάνων, οι οποίοι επωφελούνται από τη γενναιοδωρία των πλούσιων πολιτών του Ντουμπάι έχει γίνει θέμα στο διαδίκτυο εδώ και τρία χρόνια και παρά τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας για την εξάλειψη της, εξακολουθεί να θεωρείται ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο. Επιπλέον, οι τίτλοι ειδήσεων για τους ζητιάνους στο Λας Βέγκας και τη Μέσης Ανατολή. που κερδίζουν τρελά χρηματικά ποσά από την επαιτεία, φαίνεται ό,τι έχουν ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι τώρα υπάρχουν αραβικές και ασιατικές συμμορίες που φέρνουν νόμιμα ζητιάνους στο Ντουμπάι και στη συνέχεια λαμβάνουν τα περισσότερα από τα κέρδη τους.
Όμως, αυτοί οι ζητιάνοι λέγονται επαγγελματίες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, διότι στοχοποιούν πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ιστορικό στην οικονομική ενίσχυση άπορων, όπως π.χ. άστεγους ή ανθρώπους που τα μέλη της οικογένειας τους βρισκόντουσαν σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ παράλληλα δε ζητιανεύουν ψηλά, αλλά ζητούν συνήθως γύρω στα 270 δολάρια και δυστυχώς, κάποιοι τους τα δίνουν μιας και λυπούνται.
Σύμφωνα με έναν ντόπιο, αυτοί οι απατεώνες λένε δρακύβρεχτες ιστορίες για τη ζωή τους και έτσι πείθουν τα θύματα τους, τα οποία νιώθουν συμπόνια και τους δίνουν χρήματα.
Ειδικά το 2017, μάλλον ήταν η καλύτερη χρονιά για τους επαγγελματίες ζητιάνους, αφού είχε κυρηχθεί ως η Χρονιά Προσφοράς από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων. Σκοπός αυτής της κίνησης, ήταν οι εύποροι αυτού του τόποι να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη εντός και εκτός των Εμηράτων, όμως οι επαγγελματίες ζητιάνοι και οι εγκληματικές συμμορίες εμπλέχθηκαν σε αυτήν, με στόχο να επωφεληθούν.
Την περίοδο του Ramadan, όπως ονομάστηκε η περσυνή περίοδος προσφοράς, συνελήφθησαν 68 επαγγελματίες ζητιάνοι και εξαρθρώθηκαν ολόκληρες συμμορίες που είχαν στήσει τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Και μπορεί να πιστεύετε ό,τι οι ζητιάνοι θα είναι ντυμένοι με κουρέλια και βρώμικοι, όμως πολλοί από αυτούς είναι καθαροί και καλοντυμένοι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αναγνώριση τους από τις αρχές.
Για όσους συλλαμβάνονται να ζητιανεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά εμηράτα γενικά και στο Ντουμπάι ειδικά, οι ποινές είναι πολύ αυστηρές, μιας και η επετεία εκεί απαγορεύεται διανόμου και οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση. Φαίνεται όμως ό,τι μπροστά στη μικρή περιουσία που μπορεί να βγάλει κάποιος, αυτές οι απειλές είναι ανύπαρκτες για πολύ κόσμο.

ΠΗΓΗ: dokari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ