Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Πολάκης θα πληρώσει και με δικαστική απόφαση τις ύβρεις

Απόφαση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από αγωγή αποζημίωσης την οποία είχαν καταθέσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, και η ΠΟΕΔΗΝ, για συκοφαντική δυσφήμηση.
Σύμφωνα με... 
την Ομοσπονδία, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους. Επίσης, επέβαλε στον κ. Πολάκη να αναρτήσει περίληψη τής εν λόγω απόφασης στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και να καταβάλλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

«Τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 ευρώ στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κ. Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, «ο κ. Πολάκης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Sacebook υβριστικά σχόλια κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα «The Guardian», oι οποίες αναφέρονταν στη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ