Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Γ. Καρασμάνης για ομιλία Αποστόλου «Παραμύθια χωρίς δράκους» !

 Με αφορμή την ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου σε Συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη, που διοργανώθηκε στην Δυτική Ελλάδα, ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

 «Εν μέσω Θέρους και προκειμένου να απαλύνει την καλοκαιρινή ραστώνη, επανεμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου διηγούμενος ως «κλεπταποδόχος» για άλλη μια φορά σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Δυτική Ελλάδα το πασίγνωστο σε ολόκληρη την οικουμένη παραμύθι του περί της δήθεν «αναπτυξιακής στρατηγικής που έχει ο ίδιος σχεδιάσει και υλοποιεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Συναισθάνομαι την βαρεμάρα και αγανάκτηση του ακροατηρίου του συνεδρίου, που υπέστη τον καταιγισμό των ψεμάτων του κ. Αποστόλου για την ανύπαρκτη «εκ βάθρων ανασύνταξη» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020  και τη δηλωθείσα «ευτυχία του» ότι, μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις του αγροτικού τομέα.
Εάν ο κ. Αποστόλου είναι ευτυχής που υιοθέτησε και εφαρμόζει το Πρόγραμμα που εμείς καταρτίσαμε και υποβάλαμε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο πήρε το «πράσινο φως» της Κομισιόν ίδιο και απαράλλακτο με αυτό που καταθέσαμε (προϋπολογισμός 6 δις ευρώ, εκ των οποίων 4,7 δις ευρώ η κοινοτική συμμετοχή και 1,3 δις η εθνική, επιπλέον των 14 δις ευρώ άμεσων ενισχύσεων στους αγρότες που πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, χωρίς η σημερινή κυβέρνηση να το έχει αυξήσει ούτε ένα ευρώ. Τα βρήκε όλα έτοιμα), είναι δικαίωμά του.
 Εκείνο που δεν είναι δικαίωμά του είναι να μιλά συνεχώς και να «παραμυθιάζει» τους αγρότες και τον ελληνικό λαό για εκ βάθρων ανασύνταξη του Προγράμματος. Εκτός εάν εννοεί ανασύνταξη την απώλεια του άνω του 1,3 δις ευρώ από το προηγούμενο Πρόγραμμα 2007-2014 λόγω της αδικαιολόγητης απραξίας του και αδράνειάς του  το 2015, που είχε ως συνέπεια τη μεταφορά των κονδυλίων αυτών στο νέο πρόγραμμα  ως ανειλημμένες υποχρεώσεις και την ταυτόχρονη απομείωση του νέου προγράμματος κατά το αντίστοιχο ποσό.
Και βέβαια η μοναδική «ανασύνταξη» του κ. Αποστόλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η κατάργηση του μέτρου 17 του Προγράμματος, το οποίο προέβλεπε κονδύλι 200 εκατ. ευρώ για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, το οποίο έδινε τη δυνατότητα για δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις στους αγρότες σε περιπτώσεις εκτεταμένων φυσικών καταστροφών όπως για παράδειγμα οι περυσινές και φετινές καταστροφές στη ροδακινοκαλλιέργεια από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και την κάλυψη ζημιών από φυτικές και ζωικές ασθένειες καθώς επίσης και από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.
Την επόμενη φορά που ο κ. Αποστόλου θα επιχειρήσει και πάλι να αναφέρει ότι «με δική του πρωτοβουλία το 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 εκχωρείται στις Περιφέρειες της χώρας» θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπιστεί όχι με γέλια, αλλά με κατακραυγή, από όλους όσοι γνωρίζουν ότι ήταν δική μας επιλογή και συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας στο Πρόγραμμα που υποβάλλαμε προς έγκριση τον Ιούλιο του 2014 η διαχείριση του ενός τρίτου των κονδυλίων του Προγράμματος από τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για εκείνο που πρέπει να μιλά και να απολογείται στα διάφορα συνέδρια που λαμβάνει μέρος ο κ. Αποστόλου είναι ότι, επί των ημερών του και ενώ κοντεύει να παρέλθει ολόκληρη τετραετία από την εφαρμογή του Προγράμματος ούτε ένα ευρώ  – πλην των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, την εξισωτική αποζημίωση και την ενίσχυση των νέων αγροτών – δεν έχει μπει στην τσέπη του Έλληνα αγρότη.
Αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει μπει στην τσέπη του Έλληνα ψαρά, κάτι που ανελλιπώς αποσιωπά ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Αποστόλου, αφού από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θαλάσσια Αλιεία, που πάλι εμείς καταρτίσαμε και υποβάλλαμε προς έγκριση στην Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2014 και το οποίο εγκρίθηκε ατόφιο με τα αυξημένα για πρώτη φορά  κατά 87% - σε σχέση με το προηγούμενο – κονδύλια για την ελληνική αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, δεν έχει εκταμιευτεί μέχρι σήμερα κανένα ποσό. Έτσι 523,4 εκ ευρώ του Προγράμματος αυτού λιμνάζουν στα ταμεία των Βρυξελλών.
Και για να τελειώνουμε : Δεν ενδιαφέρει κανένα συνέδριο, ημερίδα ή όποια άλλη εκδήλωση συμμετέχει ο κ. Αποστόλου πόσα προγράμματα προκήρυξε και ποιους πόρους έχει δεσμεύσει. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ποια και πόσα χρήματα έχει εκταμιεύσει και δώσει στους αγρότες και στους υποψήφιους επενδυτές στον πρωτογενή τομέα. Τα "παραμύθια" του τα έχουμε βαρεθεί. Μήπως λόγω των ημερών θα ήταν καλύτερα αντί για συνέδρια να σπεύσει να κάνει κανένα μπάνιο;;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ