Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Με μεγάλη συμμετοχή η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων καί στην Βεροια.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βέροια η 24ωρη προειδοποιητική κλαδική απεργία των δικαστικών υπαλλήλων. Το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση ξεπέρασε το
90%.
Τι διεκδικούν
1. α) Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης από όλες τις προκηρύξεις και πηγές (ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ), οι οποίες καθυστερούν απαράδεκτα για πολύ πολύ καιρό, ιδιαίτερα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (προκηρύξεις 1Κ, 8Κ και 2Κ/2017), οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν... αύριο κιόλας!
β) Την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων.
γ) Την επιτάχυνση των διαδικασιών επιμόρφωσης.
δ) Την επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση και στα ποινικά κ.α.).
ε) Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επαναλειτουργία του Λογαριασμού Αλληλεγγύης που έχει έσοδα από την αμοιβή των (Δικαστικών Υπαλλήλων, κ.α.) Γραμματέων Διαιτησιών, για την οικονομική ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
2. Οικονομικά αιτήματα - έμπρακτη αναγνώριση των οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας:
(α) Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας
(αντίστοιχο με των Δικαστικών Λειτουργών...), στο ύψος που ήταν πριν καταργηθεί ή έστω και κατά το ήμισυ στην αρχή, ακόμα και για οποιοδήποτε άλλο ποσό!
(β) Παρόμοια με αυτή των Εφοριακών ρύθμιση για να χορηγηθεί προσωπική διαφορά σε όσους διορίστηκαν από 1/11/2011.
(γ) Αύξηση του ποσού που θα εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το Υπουργείο μας, για υπερωρίες το 2019. Κάποτε ήταν 2.500.000€, ενώ πέρυσι ήταν 525.000 ΕΥΡΩ μόνο και σχεδιάζουν να είναι και φέτος 526.000€, με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται ούτε η πραγματική υπερωριακή απασχόληση των δικαστικών υπαλλήλων, ούτε η υπεραπασχόληση φυσικά.
(δ) Έγκαιρη πληρωμή των οδοιπορικών για υποχρεωτικές μετακινήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων για εκτός τής έδρας τους υπηρεσιακούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ