Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΒΕΡΟΙΑΣ - ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

Στο Νοσοκομείο της Νάουσας η Παθολογική κλινική μία ανοίγει μία κλείνει λόγω έλλειψης Παθολόγων
Μπαλάκι γίνονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς
Διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Βέροιας όταν κλείνει και όταν ξανανοίγει μετά από δύο ή τρείς ημέρες οι ίδιοι ασθενείς επιστρέφουν στο Νοσοκομείο της Νάουσας
Αυτό που γίνεται στο Νοσοκομείο της Νάουσας με την Παθολογική κλινική δεν έχει προηγούμενο. Είναι
παγκόσμια πρωτοτυπία.
Η πιο απαραίτητη κλινική για ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο και μάλιστα χειμώνα που οι λοιμώξεις είναι σε έξαρση. Λόγω έλλειψης Παθολόγων μία ημέρα κλείνει την άλλη ανοίγει εάν έχει γιατρό Παθολόγο και την τρίτη ημέρα ξανακλείνει. Μπαλάκι γίνονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.
Με ΕΚΑΒ όταν κλείνει διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Βέροιας και όταν ξανανοίγει πάλι με ΕΚΑΒ επιστρέφουν οι ίδιοι ασθενείς στο Νοσοκομείο της Νάουσας.
Την Δευτέρα 31/12/2018 δεν υπήρχαν γιατροί και έκλεισε η Παθολογική κλινική στην οποία νοσηλευόταν 8 ασθενείς. Τι έγιναν οι ασθενείς; Οι 4 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Βέροιας και οι άλλοι 4 μεταφέρθηκαν στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου για νοσηλεία.
Την Πέμπτη 3/1/2019 βρέθηκε Παθολόγος γιατρός με μετακίνηση από Κέντρο Υγείας και ξανάνοιξε η Παθολογική κλινική. Οι 4 ίδιοι ασθενείς επέστρεψαν με το ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο της Βέροιας. Αυτό συμβαίνει συχνότατα.
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει λόγω έλλειψης Παθολόγων και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Πολλές εφημερίες το μήνα είναι ακάλυπτες.
Σας κοινοποιούμε Απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για αναστολή της εφημερίας του Παθολογικού τμήματος την Τετάρτη 2/1/2019 λόγω έλλειψης Παθολόγων που επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα και του Σωματείου Εργαζομένων.
Στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία γιατρός μόνιμη Παθολόγος η Διευθύντρια της κλινικής και περιστασιακά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας της περιοχής. Επικουρικούς Παθολόγους δεν μπορούν να προσλάβουν αφού δεν διαθέτουν χρήματα στον Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ