Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ελλάς - Ιταλία - Συμμαχία του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) με το ΑΚΚΕΛ για την Ευρώπη

Την συνεργασία του ΑΚΚΕΛ με τους Ιταλούς Ευρωβουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) είχε ως κύριο αποτέλεσμα η συνάντηση του Προέδρου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Ευάγγελου (Βάκη) Τσιομπανίδη, με την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που ίδρυσε ο Beppe Grillo και σήμερα έχει στην ηγεσία του τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιταλικής κυβέρνησης Luigi di Maio.


Ο κ. Τσιομπανίδης συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Fabio Massimo Castaldo, ο οποίος είναι και συντονιστής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων (AFET) και της Επιτροπής Συνταγματικών Θεμάτων (AFCO). Συναντήθηκε και την Ευρωβουλευτή Tiziana Beghin, μέλος των Επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου και Εργασίας - Κοινωνικών Θεμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ανέπτυξε στα υψηλόβαθμα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και έδωσε κομβικής σημασίας στοιχεία για να γίνει κατανοητή η σημερινή κατάσταση στη οποία οι κυβερνήσεις έχουν φέρει την Ελλάδα και τον αγροτικό κόσμο. Τόνισε ιδιαίτερα ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την οποιαδήποτε ανάπτυξη αν δεν αναπτύξουμε τον τομέα τροφίμων Πρωτογενούς Παραγωγής για να έχουμε διατροφική αυτάρκεια.

Διαπιστώθηκε ταυτότητα απόψεων για τα ευρωπαϊκά θέματα και οι Ιταλοί Ευρωβουλευτές συμφώνησαν να προωθούν και να υποστηρίζουν τα θέματα του αγροτικού κόσμου που θα τους παρουσιάζει το ΑΚΚΕΛ μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα τους. Συμφωνήθηκε επίσης να εξεταστούν οι προοπτικές ακόμη ισχυρότερης συνεργασίας σε άλλους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ