Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ομιλια προς τα Μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων,του Ουρσουζίδη Ν. Γιώργου Πρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτή Ημαθίας.

Αξιότιμε Υπουργέ,
Αξιότιμα Μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων,
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
* Η ομιλία μου στην τελετή έναρξης οδοιπορικού του Σ.Ε.Σ. με τίτλο: «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη δεκαετία 2020 – 2030».
Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές για την τιμή που μου κάνετε να με καλέσετε στην εκδήλωσή σας.
Παραβρίσκομαι σήμερα εδώ με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, μεταφέροντας επίσης τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκου Βούτση.

Μιας επιτροπής, που έχει επιτελέσει, εκτιμώ, σημαντικό έργο στον τομέα θεσμοθέτησης μέτρων για την Οδική Ασφάλεια - και όχι μόνο - σύμφωνα με όσα οι φορείς έχουν καταθέσει ενώπιον της, όπως ο Σ.Ε.Σ. Πρέπει επίσης να τονίσω, ότι η επιτροπή μας διαπνέεται από πνεύμα δημιουργίας και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των μελών της.
Θα ήθελα, με την ευκαιρία, από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο, για το ενδιαφέρον του και τη συμβολή του στην προώθηση καίριων
ζητημάτων, που η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι επιστημονικοί φορείς, συλλογικότητες και πολίτες κατέθεσαν στην επιτροπή μας και προωθήθηκαν για νομοθέτηση στα αρμόδια υπουργεία.
Θα ήταν επίσης παράλειψη μου να μην αναφερθώ στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ν. Βούτση, για την αμέριστη στήριξη στο έργο μας.
Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ με δυο λόγια τον ρόλο του Σ.Ε.Σ., στον σχεδιασμό, στη χάραξη πολιτικής και στη λήψη μέτρων σχετικά με τις μεταφορές στη χώρας μας, ώστε να διαμορφώσουμε συνθήκες που θα βελτιώσουν τη Βιώσιμη Κινητικότητα, προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών – σας ευχαριστώ θερμά.
Είστε εσείς, οι ειδικοί επιστήμονες, που συνεισφέρετε τη γνώση και την απαραίτητη τεκμηρίωση, δημιουργώντας την πεποίθηση σε εμάς, ώστε να προωθήσουμε λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα της Οδικής Ασφάλειας στους δρόμους της πατρίδας μας.
Η κοινή προσπάθεια φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, το 2017 είχαμε 77 λιγότερους νεκρούς από τα 2016, το 2018 επίσης είχαμε 21 λιγότερους από το 2017, και τις πρώτες 71 ημέρες του 2019 έχουμε 4 λιγότερους από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018.
Εύχομαι ο δεκαετής στόχος σας, το όραμά σας, το οδοιπορικό του Σ.Ε.Σ. για την δεκαετία 2020 – 2030 να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο δρόμος - κυριολεκτικά και μεταφορικά - είναι μακρύς και έχει την δική του τραγική ιστορία, είναι βαμμένος με αίμα!
Καλή αρχή στην προσπάθεια σας.


Αθήνα 13/3/2019 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής
Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ