Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΣΤΟ 3Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020

Σχετικά με τις εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ για την σχολική χρονιά 2019-20 σας ενημερώνουμε ότι:
§ Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας οι φετινές εγγραφές, μετεγγραφές ή ανανεώσεις εγγραφής στα ΕΠΑΛ-ΓΕΛ πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικά σε πρώτη φάση από 22 Μαΐου μέχρι 17 Ιουνίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/.
§ Για όσους/-ες δεν έχουν υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση για λόγους ανωτέρας βίας στην πρώτη φάση εγγραφών θα υπάρξει δεύτερη φάση από 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 έως 28 Ιουνίου 2019
και ώρα 15:00.
§ Όσοι υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει το αργότερο από την 20η έως την 28η Ιουνίου 2019 για την Α’ φάση ηλεκτρονικών εγγραφών και από την 1η έως την 5η Ιουλίου για την Β’ φάση ηλεκτρονικών εγγραφών Μαΐου – Ιουνίου 2019 να υποβάλλουν στο σχολείο εγγραφής τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλιώς η εγγραφή τους θεωρείται άκυρη.
§ Για να μπορέσει κάποιος να έχει πρόσβαση στην αναφερόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του TAXISNET που χρησιμοποιεί για την φορολογική του δήλωση. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ενήλικος θα χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς του κωδικούς και αν είναι ανήλικος (εξαρτώμενο μέλος) τους κωδικούς του κηδεμόνα του. Επίσης απαιτείται έγκυρο email.
§ Επομένως οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν στο σχολείο μας είτε θα πρέπει να μπουν μόνοι τους στη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία, είτε να προσέλθουν στο σχολείο μας με τους κωδικούς τους TAXIS, έγκυρο email, τα στοιχεία εγγραφής και στοιχεία ταυτοπροσωπίας για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους για την σχολική χρονιά 2019-20 με τη βοήθεια των καθηγητών του σχολείου.
Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά την σχολική χρονιά 2019-20.
ΤΟΜΕΙΣ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:
· ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
· Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
· ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
· Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
· Τεχνικός Οχημάτων
· Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκ. και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
· ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
· Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
· ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ
· Βοηθός Νοσηλευτή
· Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
· Αισθητικής Τέχνης
Τονίζουμε στους ενδιαφερομένους ότι:
§ Σύμφωνα με τον νόμο 4547 _12/6/2018 η φοίτηση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι τριετής. Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας είναι 18:30-22:45.
§ Στο σχολείο μας μπορούν να εγγραφούν, όσοι ενήλικοι πολίτες ή ανήλικοι εργαζόμενοι είναι απόφοιτοι: Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΕΠΛ, ΤΕΛ,ΤΕΣ η παλιών Κατωτέρων Τεχνικών Σχολών.
§ Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να αποκτήσουν Πτυχίο σε άλλη ειδικότητα Τομέα του οποίου έχουν ήδη Πτυχίο διαφορετικής ειδικότητας εγγράφονται στην Γ' τάξη ΕΠΑΛ.
§ Οι απόφοιτοι ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο σε ειδικότητα διαφορετικού Τομέα από αυτόν που έχουν ήδη Πτυχίο εγγράφονται στην Β’ τάξη ΕΠΑΛ.
§ Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών και κατά την αποφοίτηση αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο ειδικότητας. Επίσης Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας μπορούν να αποκτήσουν και οι εγγραφόμενοι στην Β' τάξη με Πτυχίο ΤΕΕ ΤΕΛ ΕΠΑΣ ΤΕΣ ΕΠΛ.
§ Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν μόνο Πτυχίο Ειδικότητας και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας τους.
§ Μετά την λήψη Απολυτηρίου και Πτυχίου δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας». Η επιπλέον φοίτηση δίνει Πτυχίο επιπέδου 5 (μέσω πιστοποίησης). Η φοίτηση στον μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική μονάδα.
§ Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ εάν κατά την φοίτηση τους, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία τουλάχιστον τριακόσια (300) ημερομίσθια ή τριακόσιες (300) ημέρες ασφάλισης ως αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες στην ειδικότητα που αποφοιτούν δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτηση στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα μαζί με το Πτυχίο ειδικότητας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης).
§ Οι απόφοιτοι μας ανεξάρτητα αν θα αποκτήσουν μόνο Πτυχίο η και Απολυτήριο και εφόσον διαθέτουν ήδη Απολυτήριο (σαν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ ΤΕΙ, Στρατιωτικές σχολές, Αστυνομία, Πυροσβεστική μέσω ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για την συνέχιση των σπουδών τους μαζί με τους μαθητές των ημερησίων ΕΠΑΛ ή με ειδικό ποσοστό μόνο για μαθητές Εσπερινών ΕΠΑΛ.
§ Το όριο απουσιών των μαθητών μας σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι αυξημένο (130 απουσίες).
§ Οι μαθητές δικαιούνται δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου και παρακολουθούν όλα τα μαθήματα.
§ Στους μαθητές μας χορηγείται αναβολή στράτευσης μέχρι την αποφοίτησή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ