Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.


Σας ενημερώνουμε ότι:


1. έχουν καταργηθεί οι αποφάσεις κοπής των ακτινιδίων των ΔΑ.Ο.Κ. των Π.Ε.
2. ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής της ποικιλίας Hayward για όλη τη χώρα η 15η Οκτωβρίου κάθε έτους και ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας για την εγχώρια αγορά η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.
3. για όλες τις υπόλοιπες ποικιλίες η κοπή των ακτινιδίων επιτρέπεται εφόσον τα ακτινίδια έχουν αποκτήσει φυσιολογικά 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
4. οι εισαγωγείς – εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εξαγωγής – εισαγωγής οι παρτίδες των ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
5. οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5° Brix.
6. τα ακτινίδια μεταφέρονται από τους τόπους παραγωγής τους προς εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων –συσκευαστηρίων που βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο εντός της χώρας.
7. οι τυποποιητές/συσκευαστές υποχρεούνται να καταχωρούν συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν σε κάθε εισερχόμενη ποσότητα ακτινιδίων από τους παραγωγούς στις εγκαταστάσεις τους, το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης ημερολογιακής ημέρας από την ημέρα παραλαβής της, στην Ψηφιακή Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ «δηλώσεις
Ακτινιδίου προς τυποποίηση/συσκευασία»
8. καθορίζεται το βάρος των συσκευασιών για παρτίδες ακτινιδίων που διακινούνται, στα 20 κιλά κατά το μέγιστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ