Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

"Έρχεται" την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η 93η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου με παραδοσιακούς χορούς, καλό φαγητό και φτηνές αγορές!

«Στροφή» στην παράδοση κάνει φέτος η 93η Εμποροπανήγυρις Αιγινίου, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά πανηγύρια της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεγάλη αγορά, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Panhgyri.jpg
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο δημοσιεύει το Olympusmera.gr, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, την τιμητική της έχει η «Μουσική της Μακεδονίας μας», την οποία έχει αναλάβει να παρουσιάσει παραδοσιακό συγκρότημα με χάλκινα και κλαρίνο.
Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης θα μπορέσουν να κάνουν ένα «Ταξίδι στη Δημοτική μας Παράδοση», σε μία εκδήλωση που θα συμμετέχουν το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου, η Κατερίνα Δούκα (τραγούδι), ο Γιάννης Τομπρίδης (γκάιντα) και ο Πάνος Ζικίδης (γκάιντα – ακορντεόν).
Τέλος την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει αφιέρωμα στον Πόντο με παραδοσιακό συγκρότημα ποντιακής μουσικής. Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9:30 μ.μ. και θα γίνονται στην πλατεία του χώρου της εμποροπανήγυρης.
Τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης θα γίνουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην είσοδο της εμποροπανήγυρης, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουσμαλή.
panhgyri 3.jpg
Εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή
Η μορφή και η οργάνωση των εκδηλώσεων αποφασίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την επερχόμενη Δημοτική Αρχή του Ανέστη Μανώλα και την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παππάς.
Να θυμίσουμε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα τέλη Ιουλίου, ψηφίστηκε η διαγραφή ποσού 11.000€ από τον προϋπολογισμό, που προβλεπόταν για τις εκδηλώσεις αυτές. Η εισήγηση της επιτροπής Εμποροπανήγυρης, ήταν πως δεν επιθυμεί να διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις φέτος.
Τα τελευταία χρόνια υπήρχε αρνητική κριτική για το κόστος, την ποιότητα και τη χρησιμότητα αυτών των εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα υπήρχε και μία ανησυχία μήπως η μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων επηρεάσει τη συνολική διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μειώσει το κόστος και να αλλάξει μορφή στις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης, η οποία ξεκινά λίγες ημέρες μετά την εγκατάστασή της στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.
panhgyri 4.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ