Στο 10ο Διεθνές Συνέδριο των Ανοιχτών/Ζωντανών Εργαστηρίων (Open Living Lab Days 2019), που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη συνδυαστική δημιουργία (co-creation) και το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να επεκταθούν από το τοπικό σε διεθνές επίπεδο μέσω της μεθοδολογίας των ζωντανών εργαστηρίων, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο τριήμερο διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2019,
συμμετείχαν περισσότερες από 40 κορυφαίες προσωπικότητες-ομιλητές, 130 συντονιστές εργαστηρίων και συνολικά πάνω από 450 σύνεδροι από 30 και πλέον χώρες.
Το ετήσιο συνέδριο διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Μπαμίδη και υπεύθυνου του Ζωντανού Εργαστηρίου «Ενεργός και Υγιής Γήρανση».
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε στους συνέδρους το πώς λειτουργεί ως Ζωντανό Εργαστήριο τόσο στο πλαίσιο ευρωπαϊκών δράσεων και πρωτοβουλιών, αλλά και μέσω του Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε η εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου “Mobile age” για την παροχή πληροφοριών ιατρικού ενδιαφέροντος σε ηλικιωμένα άτομα, μία εφαρμογή η οποία αναπτύχθηκε με την ενεργό συμμετοχή τόσο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όσο και ατόμων ώριμης ηλικίας, μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσαν τους συνέδρους για το σκοπό του One Stop Liaison Office που λειτουργεί στην Περιφέρεια και το πώς αυτό επιδιώκει τη σύνδεση της ερευνητικής με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και για τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζουν οι φορείς και οι πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη χάραξη των πολιτικών της Περιφέρειας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ