Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ - ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΛ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ 11πμ ΒΕΡΟΙΑ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 2332022230

Νοέμβρης, 2019

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11:00 το πρωί στην Πλατεία Ωρολογίου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει!

Μετά τον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έρχεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά. Μετά τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους "παλιούς" συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, προχωρούν στην μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το "κόστος" της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου. Είναι η ασφάλιση των παιδιών τους. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους μπορεί να το ανατρέψει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Διεκδικούμε:
· Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική
· Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζομένου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
· Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
· Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία. Να υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής, τεχνικός ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας στον κλάδο.
· Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ
· Μείωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
· Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία πρόνοια για όλους χωρίς εξαιρέσεις, καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Η ΔΙΟΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ