Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

«κλείδωσαν» οι αποζημιώσεις των de minimis σε Ροδακινα και Νεκταρινια.Εκτος για αλλη μια χρονια τα τα Συμπυρηνα.

Θετικά ανταποκρίθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων “de minimis”, αίτημα που εκφράστηκε καθολικά από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους φορείς, τους παραγωγούς αλλά και το πολιτικό προσωπικό όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από κατάθεση προτάσεων, συναντήσεων και συσκέψεων.

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οριστικοποιήθηκε, η αρχική διάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου, που ήταν η καταβολή των αποζημιώσεων εξαιτίας της πτώσης των τιμών και πωλήσεων κάτω του κόστους παραγωγής. Το γεγονός αυτό, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως προς πάσα κατεύθυνση, αποτέλεσε βαρύτατο πλήγμα για τους παραγωγούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων εναλλαγών του καιρού αλλά και σε συνδυασμό με την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο, βλέπουν συνεχώς τις καλλιέργειες τους να χάνουν την εμπορική τους αξία και το εισόδημα τους να συρρικνώνεται.
Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ύψος της ενίσχυσης ορίστηκε στα 50 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια και στα 70 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια. Τα ποσά σύμφωνα με το Υπουργείο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών εντός του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ